Gå til sidens hovedinnhold

Akers spørsmål til Berit Kjøll

Aker ASA krever svar om Berit Kjølls kontakt med departementet.

Det er brutt ut en veritabel krig mellom Røkke-dominerte Aker ASA, næringsminister Sylvia Brustad og Berit Kjøll, som representerer staten i eierselskapet Aker Holding AS.

Nå stiller Aker ASA i en pressemelding fire konkrete spørsmål til Kjøll:

  • Hvorfor ba du om informasjon om transaksjonene før ditt møte med departementet 25. mars, dersom du skulle begrense dialogen i møtet til det som var offentlig kjent?
  • Hvordan kunne du skrive i eposten av 25. mars at du hadde orientert om omfang og prosess dersom du ikke delte med departementet det du visste om omfang og prosess?
  • Hvordan kan departementet kritisere Aker for ikke å ha gitt informasjon som du selv mener ville vært brudd på innsidereglene?
  • Hvordan kunne du i eposten av 25. mars skrive at transaksjonene ble positivt mottatt av departementet hvis du ikke delte med departementet den kunnskap om transaksjonene som du hadde fått?

Bakgrunnen for spørsmålene er at Brustad onsdag kritiserte informasjonen som var gitt i forkant av de omstridte transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions, hvor staten via Aker Holding er stor aksjonær.

Les mer: Brustad aksepterer ikke Aker-handel

Dette resulterte i en pressemelding fra Aker ASA onsdag kveld hvor søkelyset ble satt på Berit Kjøll. Blant annet gjenga Aker en e-post fra Kjøll til daglig leder i Aker Holding, hvor hun skriver at hun har orientert departementet. Møtet med departementet skjedde dagen etter at hun hadde mottatt en 27-siders redegjørelse for de forestående transaksjonene.

E-posten lyder slik:

-----Original Message-----
From: Berit Kjøll [mailto:berit.kjoll@XXXXX.no]
Sent: 25. mars 2009 17:12
To: Bengt Arve Rem
Subject: RE: Prosjekt REN

Hei Bengt,

Takk for tilsendt materiale.

Orienterte som avtalt NHD i dag. Fremdrift, omfang og prosess. Jeg sa at det vil bli gitt en kort orientering i etterkant av generalforsamlingen AHAS mandag, håper det går greit. For øvrig var mottagelsen positiv.

Mvh Berit:-)

Les mer: Steil Røkke avviser Brustad

Dette medførte så en ny pressemelding fra Kjøll, hvor hun blant annet skrev:

- Dette er ikke bare uriktig men også en grov forvrengning av sakens fakta.

- Det er korrekt at jeg mottok en beskrivelse av transaksjonen 24. mars, sammen med forsikringer om at alle formaliteter ble ivaretatt og at transaksjonen ble gjennomført i henhold til gjeldende avtaler, og disse forsikringene stolte jeg på. Da jeg dagen etter møtte to representanter for eierskapsavdelingen i Nærings- og handelsdepartementet, kunne jeg på grunn av innsidereglementet kun gi dem en svært overordnet orientering om det planlagte salget av Aker Oilfield Services, som allerede var offentlig kjent.

Les mer: Berit Kjøll raser mot Røkke

Les også NA24-kommentaren: Og hva har vi lært av dette, da?

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken