Gå til sidens hovedinnhold

Her er Norges sterkeste akevitt

Storm har fått en sterk lillebror.

(SIDE2): I fjor lanserte det lille firmaet Kannestein Storm norsk akevitt som en hyllest til kysten. Akevitten er smakssatt med tang hentet ved den spektakulære Kannesteinen på vestsiden av Vågsøy i Sogn og Fjordane – og nå har Storm fått en sterk lillebror.

Firmaet fra Måløy er nemlig ute med oppfølgeren Sterk Storm, som ifølge egenreklamen er Norges sterkeste akkevitt.

- Sterk Storm er et navn som forplikter, derfor blir den Norges sterkeste med en alkoholstyrke på 46 prosent. Vi har også økt mengden av tang for å få enda mer smak fra havet, sier daglig leder Tore Årdal i Kannestein DA.

Tang er et naturlig krydder som finnes i store mengder langs kysten, og gir ifølge Årdal en helt ny dimensjon i norsk akevitt.

Kortreist og miljøvennlig
- Sterk Storm akevitt er ikke bare kortreist. Tangen reiser også miljøvennlig med buss fra Vestlandet til Agder Brenneri i Grimstad, opplyser han.

I tillegg til at smaken er forankret i norskekysten, er Kråkenes fyr i Sogn og Fjordane brukt på etikettene. Fyret ligger helt ute mot det åpne Stadhavet og har flere vindrekorder. Når uværet herjer som verst, slår bølgene mer enn 60 meter over havklippene.

- Bølgene som slår over Kråkenes fyr har gått verden over. Fyret er et flott symbol på den røffe kystnaturen i Norge, sier Årdal.

Bildene på etikettene er tatt av den tyske fotografen Thomas Bickhardt, som har bodd på Kråkenes fyr i en årrekke.

Smakssettes med tang
Som med alle norske akevitter, er produktene fra Kannestein produsert i Norge med potetsprit fremstilt av norske poteter. Videre krever reglene at akevitten skal modnes i eikefat i minimum seks måneder.

Karve er hovedkrydderet i akevitten. I Sterk Storm finnes det dessuten fennikel, anis, stjerneanis, appelsinskall og sitrusskall, men det er tangen som gjør denne akevitten spesiell.

- Tang er en viktig del av kostholdet i Asia og er blant annet en sentral ingrediens i sushi. Men vi ser også at tangen blir brukt i nye og spennende retter i det nordiske kjøkkenet, sier Årdal.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken