Gå til sidens hovedinnhold

Aksel og Ane blir barnemordere

Aksel Hennie og Ane Dahl Torp i omstridt stykke som barnemordere.

(SIDE2:) For ti år siden tok to belgiske småbarnsforeldre livet av sine to barn. Luc de Winne og Maggie Strobbe tok livet av barna på et hotellrom. De kvalte sin nyfødte datter med en pute og stakk ned sin syv år gamle sønn med kniv. Saken vakte stor oppmerksomhet også utenfor landets grenser.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Nå er historien blitt teater under navnet «Drapene i Alast». Det settes opp av Per Olav Sørensens POS Teater og hovedrollene som moren og faren skal spilles av Ane Dahl Torp og Aksel Hennie. Spillested er Nationaltheatret. Avhørslederen spilles av Dennis Storhøi.

Aksel Hennie sier til Dagbladet at stykket først og fremst handler om omstendighetene rundt drapene, hva som skjedde før og etter. Til Aftenposten sier han at han kunne godt tenke seg å møte foreldrene.

Begge de belgiske foreldrene hadde vokst opp under vanskelige kår. Aksel, som selv er far til en fire år gammel jente, sier han forsøker å forstå hva som rørte seg i hodene til foreldrene.

Førstestatsadvokat Lasse Qvigstad sier til Dagbladet at han er skeptisk til å lage underholdning av en slik sak, også fordi det kun er 10 år siden det hendte.

- Virkeligheten er ofte mye verre enn det man ser på scenen. Dette kan bidra til å alminneliggjøre og ufarliggjøre denne typen handlinger, mener han.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken