Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er en enkel gutt fra Østkanten

Dyvåt og veldig glade Aksel Hennie rakk akkurat sin egen filmpremiere.

HAUGESUND (SIDE2:) - Det er få røde løpere i Budapest, smilte Aksel Hennie da han omtrent regnet bort på premieren av «Pionér» torsdag kveld. Den korte tiden fra han ankom Haugesund direkte fra innspilling av hollywoodfilmen "Hercules", måtte han sprette ut og skaffe seg et slips

LES MER:

- Aksel vil nå langt
Hvor er Aksel Hennie?

Plaskregnet
Det var mye storm under starten av det norske oljeeventyret, og torsdag kveld velsignet ikke værgudene filmfestivalen i Haugesund med godvær. Det sildret jevnt og trutt og rett før stjernelaget fra nordsjøthrilleren «Pionér» skulle ankomme den røde løperen og åpne årets filmfestival.

Og da de kom, var det noen som åpnet kranen.

- Hold paraplyen høyt., ropte filmgjengen bak «Pionér», mens regnet fosset ned over stilige dresser og lekre kjoler.

Ane Dahl Torp, som hadde ikledd seg en fotsid Cecilie Melli-kjole for anledningen, lot seg ikke affisere.

- Jeg gleder meg til å se filmen helt ferdig, sa hun.

- Fantastisk vær. I Los Angeles ville dette vært en katastrofe, men dere takler det, skrattet Stephen Lang, mens Ane Dahl Torp og Stephanie Sigman, «Pionér»s store kvinneroller, forsøkte å holde kjolekantene unna vannet som regelrett sto opp av den røde løperen.

Og den som alle hadde ventet på, rakk premieren – med et glass champagne i hånden for anledningen.

- Stas
- Det er som med andre, noen ganger er du på jobb, og noen ganger på fest, sa Aksel Hennie. En Aksel Hennie omtrent uten stemme.

- Jeg skriker veldig, veldig høyt - hver dag - så da skjer dette, sier han.

Men litt moro var det å bli fraktet med privatfly.

- Jeg hadde en veldig fin flytur. Jeg kjørte med Torstein og Nils som er jetflypiloter. Jeg er en enkel gutt fra Østkanten, selvfølgelig var det stas, sier han.

Før han understreker hvor viktig han syntes det er å være til stede for sin egen film, tross sine forpliktelser overfor et stort amerikansk filmstudio.

- Jeg skal være her i to dager, forhåpentlig få dele ut en Amanda-pris, og så skal jeg hjem – til Budapest. Jeg har jo bodd der i et halvt år, sier han.

- Jeg gleder meg også til å se den med folk som ikke har sett den. For å være ærlig; jeg er kjempe, kjempestolt av filmen i blitzregnet og noen fans nærmet seg med autografblokker og mobilkamera slått på.

- Føler du deg som en filmstjerne nå?

- Jeg ser meg først og fremst som en skuespiller, så får andre se på meg som en stjerne om de vil, sier Aksel Hennie til Side2.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken