Gå til sidens hovedinnhold

Klinte til for hele verden

Aksel Hennie tok et godt tak i samboer Tone på den røde løperen i Berlin.

(SIDE2:) Paradox film og de andre involverte i Hans Petter Molands «En ganske snill mann» hadde bestemt seg for realt å feire filmen som konkurrerer om Gullbjørnen i Berlin. Derfor hadde de aller fleste bragt med seg familie og partnere til Berlin.

Se bilder fra den røde løper nederst i saken!

Sjeldent skuespillertreff
Før verdenspremieren mandag fortalte regissør Hans Petter Moland at han var så glad for at så mange både foran kamera og bak kamera kunne komme. Og med en skuespillerkontigent av Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg, Gard Eidsvold, Jorunn Kjellsby, Jannike Kruse Jåtog, Jan Gunnar Røise, shooting star Anders Baasmo Christiansen og Aksel Hennie har vel Berlin knapt sett så mange skuespillere på ett brett før.

Men de som stjal oppmerksomheten på den røde løperen var en lykkelig Aksel Hennie (34) som smasket til med kjæresten Tone Damli Aaberge (21).

- Jeg er så utrolig stolt av å være med i denne filmen, jublet han til Side2 tidligere på dagen.

Hennie spiller en liten scene som samisk våpenhandler. Han hadde en dag på settet, som så mange andre av skuespillerne som er med. Men han måtte lære seg samisk og en tirade av tekniske spesifikasjoner for ulike håndvåpen.

- Jeg fikk en jeg kjenner, Ilja Magga, til å lese inn teksten på samisk og så lærte jeg meg den. Hun var også med i etterlydarbeidet. Dessuten måtte vi bringe inn en våpenekspert for å få detaljene riktig når jeg presenterer skytevåpnene, ler han.

Les Side2s anmeldelse av filmen:Coen på norsk

Stormende applaus
Han sier opplevelsen av å spille mot Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg og Gard Eidsvold i en og samme scene var dødsgøy.

- Alle på denne filmen viste et så brennende engasjement for den, sa han.

Mandag natt feiret «En ganske snill mann»-gjengen den gode mottakelsen filmen har fått her i Berlin med sin egen fest. Der hadde Tone Damli Aaberge sørget for å skifte til en kort kjole slik at den flotte, lange hvite hun bar under premieren unngikk slapset som nå er overalt i Berlin.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

2870

Kommentarer til denne saken