Gå til sidens hovedinnhold

Tidenes internasjonale suksess?

Aksel Hennie utkonkurrert på det internasjonale markedet av norske troll.

HTML EMBED

(SIDE2:) Den nye pseudodokumentaren «Trolljegeren» av regissør André Øvredals vekker enorm interesse i utlandet.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Store inntekter
- Vi har hatt større utenlandsinntekter på denne filmen før den norske premieren enn vi opp til i dag har hatt på «Max Manus», sier produsent John M. Jacobsen i en pressemelding.

«Max Manus» er solgt til 40 land.

Filmen, hvis premiss er at det faktisk finnes norske troll og at regjeringen har et eget hemmeligstemplet trolldirektorat som har sørget for at dette har vært skjult i årtier, har ennå ikke hatt premiere her hjemme. Det skjer først 29. oktober.

Filmen sentrerer rundt en gjeng tenåringer som skal lage en dokumentar og ramler over både troll og trolljegeren personlig, spilt av Otto Jespersen.

Norsk sjangerfilm
De siste årene har norsk sjangerfilm gjort det godt i utlandet. Kombinasjonen av norsk natur og spesielle kultur med en amerikansk fortellerstil har gått rett hjem.

Jungeltelegrafen begynte å gå kjapt da Filmkameratene og SFNorge la ut de første smakebitene av «Trolljegeren» og etter at filmen ble vist i sin helhet på Fantastic Film-festivalen i Texas i slutten av september.

På kino i USA
Den erfarne filmprodusenten i Filmkameratene har inngått en stor internasjonal distribusjonsavtale med Magnolia Pictures i New York om internasjonal distribusjon i alle land utenfor Europa. Avtalen garanterer at «Trolljegeren» får kinopremiere i alle de største amerikanske byene som viser utenlandske filmer med teksting.

Foruten at filmen er solgt for amerikanske kinoer, er det flere distributører som er interessert og tilbud om nyinnspillinger er selvfølgelig på trappene.

- Vi regner med å ha avsluttet avtalene for hele verden før premieren 29. oktober, sier produsent John M. Jacobsen.


Kommentarer til denne saken