Gå til sidens hovedinnhold

- Aksel vil nå langt

Hollywoods tøffe actionhelt Stephen Lang er ikke i tvil.

(SIDE2): - He he, sorry about Aksel, lo Stephen Lang da han som den store mannlige stjernen ved siden av Jørgen Langhelle og André Eriksen måtte være stand-in for "Pionér"s store stjerne Aksel Hennie under filmfestivalen i Haugesund torsdag formiddag.

Hennie selv var i opptak i Bulgaria på "Hercules" og stresset oppover i privatfly for å nå verdenspremieren på Erik Skjoldbjærgs film om nordsjødykkerne. Hennie spiller nordsjødykkeren Petter, som opplever en tragedie når broren dør i et fellesdykk på 350 meter. Mens Stephen Lang er hans amerikanske sjef, Ferris. Filmen bygger på til dels virkelige hendelser og er en thriller om den enorme store risikoen og bragden det var å legge en oljeledning langs Norgesrenna. Med dyp på opptil 500 meter, hadde det aldri vært gjort før.

LES MER:Hvor er Aksel Hennie?

En kar å satse på
Mange vil kjenne igjen Lang fra en stor og lang hollywoodkarriere.

- Men det store tilfanget av rolletilbud fra også utenfor USA begynte å komme etter "Avatar", sier Lang til Side2. Rollen som den besatte oberst Miles Quaritch slo vidt og bredt ned for Lang.

- Det gjorde meg til en kar å satse på og en som kunne trekke penger til et prosjekt, sier Lang. Han gjenkjenner noe av det i det som skjer med vår egen Aksel Hennie for tiden.

- Under innspillingen av "Pionér" hadde vi en middag og da hadde han nettopp fått rollen i "The Last Knight" mot Morgan Freeman og Clive Owen. Jeg sa til ham; Morgan, det er en big deal. Aksel har begynt på en karriere lik Mads Mikkelsen i sin tid gjorde. Han er flott å se på, men ikke konvensjonell. Han er sterk og kompakt og en helvetes god skuespiller. Og han har en feilfri engelsk, summmerer Lang.

Godt kjent med Norge
Selv har skuespilleren tatt en miniferie i forbindelse med Haugesunds-oppholdet. Kona hans har lagt opp en liten norgesturné.

- Min kones favorittbok er "Kristin Lavransdatter", og hun blir ofte stoppet og spurt om hun er norsk. Enda hun er en southern belle fra Tennessee, flirer han. Selv er Lang i hjemlandet kanskje minst like godt kjent som teaterskuespiller. Og han har spilt mye Ibsen.

- Men det norske oljeeventyret kjente jeg ikke til. Jeg syntes imidlertid at "Pionér" hadde et veldig bra manus. Det har en del vendinger, og jeg måtte lese det to ganger. ´Det er en god historie, sier han.

Inntil nylig jobbet Stephen Lang på den Steven Spielberg-produserte TV-serien "Terra Nova", men serien måtte legge opp forrige sesong. Nå skal han snart ut og turnere med sitt eget teaterstykke "Beyond Glory".

- Som alle skuespillere liker jeg godt å synes i hver rute. Men det er også noe besnærende med en rolle som Ferris i "Pionér". Det er en stilig utfordring å komme inn i fem-seks store scener og sette sitt merke på en film, sier han til Side2.

HTML EMBED
Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken