Gå til sidens hovedinnhold

Aksjefest i medieverden

Oppkjøp og fusjoner får medieaksjer til å eksplodere. Siste ut er Reuters.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Reuters-aksjen er opp nesten 25 prosent på børsen i London etter at selskapet fredag bekrefter at det er noen som ønsker å kjøpe mediegruppen. Dermed er selskapets markedsverdi nå på 7,74 milliarder pund, eller rundt 95 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Reuters toppsjef Tom Glocer sier at han ikke kan utdype henvendelsen for mye.

- Kan ikke utdype
- Men, jeg vil at dere skal vite at i vurderingen av dette forslaget vil jeg og mine kolleger i Reuters styre bli guidet i hva som er i den beste interessen til Reuters og dets aksjonærer, inkludert de ansatte, skriver Glocer i et notat til selskapets ansatte, ifølge AP.

Avisen The Globe and Mail fra Canada identifiserer kjøperen som Thompson Corp, ifølge AP.

Reuters har den siste tiden forsøkt å øke omsetningen ved å fokusere på og ekspandere innenfor nye forretningsområder. I fjor åpnet medieselskapet en egen filial i Kinas hovedstad Beijing.

Nyheten kommer kun tre dager etter at Murdochs News Corp. vil kjøpe Dow Jones & Co., som blant annet eier Wall Street Journal, for fem milliarder dollar. Dette fikk aksjekursen til Dow Jones & Co. til å hoppe med over 50 prosent når nyheten ble kjent.

Microsoft og Yahoo!
Tidligere fredag ble det kjent at Microsoft knyttes til Yahoo igjen. Ifølge rykter gjengitt i New York Post kan Bill Gates og Microsoft være villig til å bla opp 50 milliarder dollar for nettportalen og søkeselskapet Yahoo.

Google har de siste årene snappet opp flere attraktive selskaper foran nesen på Microsoft. Nå spekuleres det i at Yahoo derfor kan havne på nye hender.

Yahoo-aksjen stiger 22,6 prosent i førhandelen på Wall Street. Microsoft faller til gjengjeld rundt én prosent.

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk