Gå til sidens hovedinnhold

- Sats på disse nå

Meglerhus har tatt to nye aksjer inn i varmen.

Analytikerne i DnB Nor Markets utvider ukens aksjeportefølje med to nye aksjer.

- Blant de aller billigste
Meglerhuset har funnet plass til sjømatkonsernet Austevoll Seafood, og begrunner dette med at fiskeprisene er inne i en sesongmessig sterk periode.

- Austevoll er etter vår mening blant de aller billigste fiskeselskapene, skriver meglerhuset i oppdateringen.

Austevoll Seafood består av laks gjennom sin 65 prosent eierandel i Lerøy Seafood Group (LSG) og sin eksponering mot pelagiske fiskerier. LSG er verdens nest største lakseprodusent.

- Prisingen av LSG er blant de billigste av de større lakseselskapene. Verdien av det pelagiske anleggene er økende ettersom prisene på fiskemel er i sterk vekst for tiden og ligger for tiden godt over våre estimater for 2010, skriver DnB Nor Markets.

- Selskapet har gått lærekurven
Det andre selskapet som er tatt inn i varmen er seismikkselskapet Seabird Exploration Group. DnB Nor Markets mener selskapet synes å ha stabilisert drift og sin finansielle situasjon, og tror på positiv nyhetsstrøm fra selskapet fremover.

- Det har vært stor usikkerhet rundt Node-operasjone til selskapet, noe som har gitt betydelig rabatt mot selskapets underliggende verdier. Vi erfarer at selskapet nå har gått lærekurven og har bedre kontroll på driften. Emisjon i november styrker egenkapitalen og gir bedre finansielt spillerom, skriver meglerhusets analytiker.

Dette er ukens aksjeportefølje i DnB Nor Markets:

Sparebank Øst
Algeta
Telenor
Statoil
TGS
RCL
Acergy
Schibsted
Clavis
Austevoll Seafood
SeaBird Exploration

Kommentarer til denne saken