(SIDE2:) «Akutten» startet i 1994 og var den gang ganske nytt og avansert drama.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Spilt inn på sykehus
Opprinnelig forfattet av Michael Crichton, ble serien en kjempesuksess og gjorde stjerner utav George Clooney, Anthony Edwards og Noah Wyle. Serien bygget på Crichtons egne erfaringer da han var turnuskandidat på et akuttmottak på 1970-tallet. Men det var først da Crichton begynte å samarbeide med Steven Spielberg om «Jurrassic Park» at det ble fart i sykehusserien.

Gjennom sitt selskap Amblin Entertainment, hjalp Spielberg til å få «Akutten» på beina ved å finansiere og filme en dobbeltepisode. Siden de hadde så lite penger, valgte de å filme de to første episodene på et nedlagt sykehus Linda Vista Community Hospital i Los Angeles.

SE TILBAKEBLIKK

HTML EMBED
video_embed(12900,1);

Etter 23 Emmy-priser, var det imidlertid slutt nå i år. I kveld, mandag, avrundes derfor «Akutten» på TV3 med dobbeltepisode som inneholder en spesiell tilbakeblikk-episode og en vanlig avslutningsepisode.

Kalte tilbake stjernene
De første årene var også rollebesetningen ganske stabil. Julianna Margulies, som spilte sjefssykepleier Carol Hathaway, opplevde å bli reddet av Spielberg. Han gjeninsatte hennes rollefigur etter at hun opprinnelig skulle forsvinne etter de første episodene. Men etter at George Clooney takket for seg, ble det raskt frafall i rekkene av de faste legene, og det er ingen av kveldens leger som har vært med fra begynnelsen.

Skaperne av serien har hatt god tid til å planlegge slutten og det gjorde også at de har fått de gamle gode til å komme tilbake for en spesialepisode hele sesongen. Til og med George Clooney sa ja til å bli med i en episode av serien som gjorde ham til et stort navn.

SE KLIPP HER

HTML EMBED
video_embed(12842,1);

Se «Akutten» spesial på TV3 i kveld, mandag, klokken 21.30 - 23.15.