Gå til sidens hovedinnhold

Al-Qaida-topper antas drept

En bombeekspert fra al-Qaida og svigersønnen til gruppas nestleder er antatt drept i det amerikanske rakettangrepet fredag.

Til sammen fire militante antas å ha blitt drept i angrepet, opplyser pakistanske etterretningskilder torsdag, ifølge Reuters.

Den pakistanske informasjonsministeren Sheikh Rashid Ahmed innrømmer at «noen militante» ble drept i angrepet fredag, som også tok livet av 18 sivile, men sier saken fremdeles er under etterforskning.

Etterretningskilder sier til Reuters at de tror de kjenner navnene til tre av mennene som ble drept i angrepet. Amerikanske myndigheter har opplyst at angrepet var rettet mot al-Qaidas nestleder Ayman al-Zawahri.

Pakistanske etterretningskilder sier al-Zawahri ikke selv var til stede, men en av de drepte antas å være hans svigersønn, Abdul Rehman Al-Misri al Maghribi, ansvarlig for al-Qaidas «medieavdeling».

En annen antas å være Midhat Mursi al-Sayid 'Umar, ekspert på eksplosiver og gift. FBI har utlovet en dusør på fem millioner dollar til den som kan bidra til at han blir funnet eller drept.

Pakistanske myndigheter oppgir at ’Umar drev en treningsleir i Derunta i Afghanistan, og at han siden 1999 har spredd treningsmanualer med enkle oppskrifter på kjemiske og biologiske våpen.

En tredje mann identifisert av pakistansk etterretning var Abu Obaidah al Misri, al-Qaidas operative leder i Kunar-provinsen øst i Afghanistan.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test

Kommentarer til denne saken