Gå til sidens hovedinnhold

Albright inn i oljefondet

Finansdepartementet har hyret inn USAs tidligere utenriksminister.

USAs tidligere utenriksminister skal arbeide for det norske Finansdepartementet. Madeleine Albright skal evaluere etikken i Norges Bank.

NA24 - din næringslivsavis

Den tidligere utenriksmininsteren i USA skal arbeide for det norske Finansdepartementet og se nærmere på de etiske retningslinjene for Oljefondet. Hennes konsulentfirma Albright Group skal evaluere hvordan Norges Bank utøver det aktive eierskapet, mens professor Simon Chesterman fra New York University School of Law skal evaluere Etikkrådets arbeid, skriver Norwatch.

Det er Finansdepartementet som har stått bak den offentlige anbudskonkurransen og vurderingen av søknadene som har kommet inn for å evaluere etikkarbeidet som hittil er blitt gjort. I slutten av forrige uke ble dette oppdraget fordelt på Albright Group som skal evaluere Norges Banks arbeid med aktiv eierskapsutøvelse og professor Chesterman som skal evaluere Etikkrådets arbeid med å utelukke selskaper.

I april/mai skal det sendes ut et høringsnotat, og innen den tid må Finansdepartementet har fått inn evalueringen av arbeidet til Norges Bank og Etikkrådet.

Albright var den første kvinne som ble utenriksminister i USA og den 64. i rekken, da hun ble utnevnt av Bill Clinton. Hun satt som utenriksminister fra januar 1997 til januar 2001.Simon Chesterman har flere ganger deltatt på konferanser i Oslo om de etiske retningslinjene for Oljefondet, melder nettstedet.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller