Gå til sidens hovedinnhold

Aldri møtt storsjefen

Marine Harvest måtte lete lenge etter sin nye toppsjef.

- Han har jeg aldri møtt, sier Åse Aulie Michelet til NA24, på spørsmål om hun har møt storeier John Fredriksen i lakseselskapet Marine Harvest.

NA24 - din næringslivsavis

Michelet går fra stillingen som administrerende direktør i GE Healthcare til å lede rederens lakseselskap.

Overtar roret
Aulie overtar roret i selskapet etter at Atle Eide kastet inn håndkleet på senhøsten.

- Jeg synes Marine Harvest er et spennende selskap og morsomt som er viktig for Norge, sier hun og legger til at utfordringen ligger i det globale markedet.

Hun har bred ledererfaring fra internasjonal kommersiell virksomhet. Hun har også hatt ansvaret for all produksjon i GE Healthcare Medical Diagnostics.

Beste kandidat
Styreleder i Marine Harvest og tidligere DnB NOR-sjef Svein Aaser sier til NA24 at hun rett og slett var den beste kandidaten.

- Det var veldig stor respons på denne stillingen, sier Aaser på telefon fra Hafjell.

Selskapet brukte sitt eget nettverk, headhuntere, og internasjonale kontakter for å finne den rette til stillingen.

- Hun er en usedvanlig godt kvalifisert leder som forener nødvendig markeds, kunde- og resultat fokus - med en utpreget evne til å lede og forstå multikulturelle organisasjoner, sier styreleder Aaser i Marine Harvest til NA24.

Lover 900 mill.
Styreleder Aaser legger stor vekt på at den nye konsernsjefen skal ta ut planlagte synergier etter fusjonen mellom Pan Fish, Fjord Seafood, og Marine Harvest.

- Dette har vi lovet aksjonærene, og er beregnet til rundt 900 millioner kroner, sier han.

Aaser har selv jobbet med Michelet i over ti år og roser hennes kvaliteter med internasjonal erfaringer, og det trengs da lakseselskapet er i 16 land.

Fredriksen eier 28,89 prosent av selskapet gjennom sitt investeringsselskap Geveran Trading Co Ltd.

Det er nesten bare utenlandske eiere, men av de norske finner man Folketrygdfondet med 2,89 prosent. Den Danske Bank har de siste dagene kjøpt seg opp til en eierandel på 0,81 prosent.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021