(SIDE2): - Jeg er jo fra Sør-Amerika, så jeg tenkte det kunne være greit å være fadder for en gutt i nærheten av mitt andre hjemland Chile, sier Idol-Ali.

Ville bidra
Førstkommende lørdag går Plan Norges TV-aksjon «Idol gir tilbake» på TV 2. Samtlige idoler fra fem sesonger stiller opp for bistandsorganisasjonen, og Alejandro Fuentes (20) er således selvskreven bidragsyter. Nå har han blitt Plan-fadder for Fidel på åtte år fra Bolivia.

Les også:Idolene gjenforenes til storkonsert

- Kurt (Nilsen) var på besøk i Kenya hos sitt fadderbarn, og det gjorde kjempeinntrykk på ham. Jeg tror virkelig at en sånn tur kan endre på hvordan du ser på mye i ditt eget liv på en fin måte. Dessuten er det en fin måte å bidra litt på.

Spansk
Ali tegnet fadderskapet på tirsdag og skal blant annet bidra til prosjekter i Fidels lokalsamfunn.

- Fidel har faktisk en storebror som heter Alejandro, så det er litt morsomt. Men Fidel selv er bare åtte år. Vi får vente litt før jeg reiser ned tenker jeg, så kan vi snakke litt sammen også. Jeg snakker jo spansk. Om ti års tid kan vi jo ta oss en skikkelig fest!

Vil ut og reise
Alejandro ble født i Chile og kom med foreldrene til Kristiansand for 15 år siden hvor han har bodd siden. Fadderskapet blir også et ekstra påskudd til å reise mer til fødelandet.

- Jeg kunne godt tenke meg å se hele kontinentet. På denne måten kan det hende at jeg realiserer det litt før. Jeg ser på bildene jeg akkurat har fått at Fidels familie bor nokså øde til, så det er nok et spennende sted å se. Å ha et fadderbarn er en fin måte å se en litt annen side av en kultur på. La oss håpe at mange andre gjør det samme og tegner fadderskap på lørdag!

Har du lyst til å bli Plan-fadder som Ali, ringer du 03123 eller sender en sms med PLAN til 03123.

LES ALT OM IDOL!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!