Den ene trønderen har solgt til dobbel platina her hjemme, skrevet det japanerne kaller «verdens beste poplåt», vunnet Idol, toppet hitlistene i Norge (og Japan), og vært nominert til både Spellemann og MTV Awards. Alt dette før han rakk å fylle 20 år.

Den andre trønderen gikk til topps på VG-lista etter X Factor-seieren i desember, med sin egenkomponerte «Diamanten», som føyer seg inn i en svært så folkelig trønderrocktradisjon med hjembyen Namsos som kraftsenter, og med artister som DDE-Bjarne og Åge Aleksandersen som forbilder.

Litt igjen
Aleksander With (22) og Chand Torsvik (27), to store kvinnebedårere slipper begge album på selveste Kvinnedagen.

Hvem som står høyest i kurs får vi se når salget telles opp etter første uke, skriver nettstedet 730.no.

Den Chris Cornell-lignende indiskættede trønderrockeren legger i disse dager legger siste hånd på verket «kongeriket Norge», mens Aleksanders «Still Awake» er i trykken.

Hans singler «What's the Story» og «Worth It» med Lene Marlin har dominert radio og salgslister siden i sommer. Sistnevnte har fått en helt ny musikkvideo kreditert regissør Bjørn Opsahl.

Se «Top Model»-kjendisens Aleksander With-video med Lene Marlin.

Om platene
730 ba «trønderhunkene» beskrive sine to utgivelser.

- Det er et album der jeg for første gang har klart å stole på at jeg er dyktig nok, sier Aleksander om sin plate.

- Noen av tekstene handler om ting jeg kanskje ikke turte å synge om på den forrige plata, og jeg føler ikke at jeg har måttet tvinge fram den kommersielle essensen, men at den har kommet naturlig med nettopp det å stole på egne ferdigheter.

Chand mener han har laget tilgjengelig, oppriktig musikk.

- Det er en folkelig plate, med sanger som er skrevet fra hjertet og som jeg står for 110%, forklarer «X-Factor»-stjernen.

Se også: Lene Marlin forteller hvordan Aleks tok henne på senga

- Derfor jeg er singel
Ettersom de slipper albumene sine på Kvinnedagen så spurte 730 også om hvordan de ville gått fram hvis de fikk én kveld på seg til å gjøre et overtalende inntrykk på en jente de liker «veldig, veldig, veldig godt».

- Dette er vel kanskje det jeg er dårligst på i hele verden og sikkert noe av grunnen til at jeg fortsatt er singel, hevder Aleksander.

- Jeg hadde kanskje forsøkt å stille mest mulig spørsmål så hun hadde fått snakket om ting som interesserer henne først og fremst, og samtidig lete etter ting vi har til felles. Av erfaring vet jeg nå at ærlighet varer lengst, uavhengig om du føler hun sklir sakte, men sikkert av kroken.

- Og så skader det vel aldri å vise med kroppsspråket at jeg setter pris på at hun er der, uten å ty til «dry-humping» så klart, humrer Aleksander, og anbefaler ingen å følge hans råd.

Chand vil ikke svare på spørsmålet.

- Hmmm..... hemmelig!

Greit, men Chand, helt til slutt, hvordan er det å være så lik amerikanske Chris Cornell?

- E hain og inder? Hehe, e vi så lik da?

Ulik? Bilde av Chris Cornell ser du her.