Gå til sidens hovedinnhold

- Han fikk ikke gjort sååå mye

Alesha Dixon forteller om gamlekjæresten John Carew.

(SIDE2): En stund var Alesha Dixon best kjent som medlem av jentetrioen Mis-Teeq, som ble oppløst i 2005. Etter en lunken start soloforsøket, fikk sangerens karriere kraftig oppsving i fjor, blant annet grunnet seieren på «Strictly Come Dancing», en britisk versjon av «Skal vi danse».

Carews eks
Men i Norge er den sexy 30-åringen kanskje best kjent som John Carews gamlekjæreste, selv om hennes musikk i ferd med å også få et norsk gjennombrudd.

Da hun gjestet Oslo denne uken, tok 730.no en prat med Alesha etter at hun hadde ristet løs for TV 2s kommende «Senkveld».

- «Strictly Come Dancing» har defintivt hjulpet min solokarriere, nikker hun da vi spør om danseseieren medførte drahjelp.

- Når man er med i en gruppe blir fokusen ofte på selve bandet, ikke personene. Serien kastet lys på meg som en selvstendig artist, samtidig som jeg ble introdusert til et helt nytt publikum, blant annet mange yngre og eldre mennesker som ikke visste om musikken min, forteller den smørblide stjernen til nettstedet.

Hennes første plate, som aldri ble utgitt, var mer tradisjonell urban pop, mens hennes nye album «The Alesha Show», som har solgt over 100.000 eksemplarer i England, er mer inspirert av «Strictly Come Dancing», uten at det nødvendigvis lyder slikt, mener hun selv.

- Jeg vil egentlig si at sounden er uventet moro, hvor mange sjangere blandes på en original måte. Låtene er full av positiv energi som burde få folk til å få lyst til å røre på seg.

Fortsatt venner
Alesha bekrefter at John Carews navn stadig dukker opp når hun snakker med nordmenn, selv om hun føler at det ikke er så mye å prate om. De var sammen og er fortsatt venner. Enkelt og greit. Hun vil heller fortelle om singelen «The Boy Does Nothing», som er i rotasjon på norsk radio.

- Jeg elsker responsen, det kribler i kroppen, sier hun oppspilt.

- Sangen handler om den tradisjonelle, hverdagslige, ofte ikke så alvorlige kampen mellom menn og kvinner, med mannfolk som er slappe. Jeg syns det er gøy at så mange liker den her i Norge, og jeg tror spesielt damer kan relatere, uansett hvor de bor og uansett bakgrunn.

Men 730 vil gjerne tilbake til hennes norske eks, og spør om fotballspilleren «did nothing» da de var sammen.

- HALLO? Hahaha! John Carew og jeg var bare sammen i et par måneder, så han fikk jo ikke gjort sååå mye, haha... Eller hva mener du? Tenker du å ta i et tak hjemme og sånt? Haha, å ja, nå skjønner jeg... Vel, vi bodde ikke så mye sammen, så jeg vet ikke helt hvordan han er når det kommer til husarbeide. Men Carew er en fin mann, la oss si det slik.

Video hos 730.no: ALESHA VISER FREM SIN SEXY RUMBA.

- Hot video
En annen kjekkas som har satt pris på Alesha, er den amerikanske stjernen Pharrell Williams. Han ga henne den dansende hovedrollen i N.E.R.D.-musikkvideoen «She Wants To Move». En erfaring hun setter pris på.

- Det var en stor opplevelse, og videoen fikk ekstremt mye oppmerksomhet i England. Mange briter trodde ikke på at det var meg, og når jeg ser den så lurer jeg nesten selv, haha. Jeg syns det ble en veldig hot video og Pharrell var flott å jobbe med. Han er et geni, og låten er fortsatt en klubbfavoritt.

Håper hun å få gjennombrudd i USA?

- Vel, hvem vil ikke det, men det er mye som skal klaffe for å få det til, det krever mye hard jobbing. Jeg skal iallefall gjøre endel konserter med Enrique Iglesias i USA, noe som vil introdusere meg til mange amerikanere.

- Konsertene mine er proppfull av dansing, og jeg tror det kan bli bra underholdning. Nordmenn får en skikkelig smakebit på TV2, og forhåpentligvis kan jeg komme tilbake hit i sommer å gjøre festivaler og klubber. Det blir fest!

Video hos 730.no: ALESHA SOM EKSOTISK SHOWGIRL.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken