(SIDE2): Kjendisene sto nærmest i kø for å vise sin respekt overfor den avdøde kjendisdesigneren Alexander McQueen (40), da det mandag ble holdt minnestund i St.Pauls Katedral i London.

Supermodellene Kate Moss og Naomi Campbell, skuespiller Sarah Jessica Parker og Vogue-redaktør Anna Wintour var blant de som overvar minnehøytiden - ikledt McQueens eget design.

- Han var en kompleks og talentfull ung mann, som skapte en verden av sensasjon der du kunne sjokkeres, frastøtes eller begeistres, sa Wintour under seremonien, skriver dailymail.co.uk.

Alexander McQueen, kalt Lee av venner, begikk selvmord i februar, bare dager etter at hans mor døde. Han ble funnet død i sitt hjem i Green Park, London.

Les: Alexander McQueen er død

I Alexanders kreasjoner
Familie og venner tok en pause i London Fashion Week for å minnes den bejublede designeren, mange av dem i McQueens egne kreasjoner.

Urokråka Naomi Campbell stilte i en typisk McQueen fjærjakke i sort, fra høst/vinterkolleksjonen 2010 - som var McQueens siste. Sarah Jessica Parker hadde valgt en sort kåpe med rysjer fra vår/sommerkolleksjonen 2011, med plattformstiletter og en clutchveske fra høst/vinterkolleksjonen 2010.

Kate Moss, som i mange år var en nær venn av McQueen, hadde valgt en sort skinnkjole fra designerens vår/sommerkolleksjon 2008, med en Yves Saint Laurent-jakke og Louboutin stiletter - til tross for at McQueen selv foretrakk at klærne hans ikke ble blandet med andre merker.

Deprimert
Alexander McQueen var en av Storbritannias fremste designere, som startet karrieren da moteguru Isabella Blow kjøpte hele eksamenskolleksjonen hans for 50.000 kroner på begynnelsen av 90-tallet.

De to var siden nærme venner og designeren tok det svært tungt da Blow tok livet av seg i 2007. McQueen dediserte sin vårkolleksjon 2008 til henne.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Råtass
Beryktet som en råtass innad i miljøet, men også vel ansett av kollegaer for sin evne til å lage fantastiske og vakre kreasjoner. McQueen studerte blant annet mote ved Central Saint Martins i London. I 1996 tok over som sjefdesigner for Givenchy etter John Galliano, men har også designet under eget merke.

Han er kåret til British Designer Of The Year hele fire ganger.

Les: Stjernedesignerens siste verk

3739