(SIDE2): - Har medierådgiverne til Rybak sovnet? Skal han opprettholde imaget som en folkekjær, litt naiv Espen Askeladd, som har vært hans forse, er det lite fordelaktig å utlevere seg selv som en potensiell horebukk. Han skal ha for ærligheten, men visse ting kan man la være å dra fram for offentligheten, sier PR-rådgiver Andreas Hardhaug Olsen i Playground til Side2.

Side2-leserne og PR-rådgiveren reagerer på MGP-heltens utsagn i magasinet =Oslo, hvor Rybak blant annet kommer med følgende utsagn:

- Jeg kan ikke reise på tre måneder lange turneer hvis jeg har familie. Da kommer jeg garantert til å være utro. Jeg er en sånn som blir veldig fort fristet. Står det en bolle med sjokolade på hotellrommet, må jeg ta en. Derfor kjøper jeg ikke sjokolade.

BAKGRUNN: - Kommer til å være utro

Harmløst eller ikke?
Det er ikke første gang 23-åringen kommer med uheldige utspill, understreker Olsen.

- Medierullebladet fra tidligere av er heller ikke plettfritt, og det er lett å se ham som artistverdenens svar på Thorbjørn Jagland, hvor plumpe morsomheter kommer som perler på en snor, og kommer helt feil ut, selv om kommentarene i utgangspunktet er ment harmløst. Jeg synes ikke nødvendigvis det han sier er så galt, det er arenaen han bruker som er uheldig, sier han.

PR-rådgiveren henviser videre blant annet til Facebook-bildet av Rybak sammen med Hviterusslands svært omstridte president Aleksandr Lukasjenko, og kommentaren om at han hadde sløst bort pengepremien fra «Kjempesjansen».

Rybak fortalte da at han hadde investert pengene i aksjer, og tapt dem fordi han ikke fikk fulgt med på dem siden han ikke så på TV. Rybak sa i ettertid at oppslagene om sløseriet bare var tull og avviste at pengene ble sløst bort.

- Det er mildt sagt ulurt å ironisere over eget pengebruk og regne med at totalt fremmede mennesker skal skjønne at han fleiper, sier Olsen.

- Det kan virke som om Rybaks største problem er at han glemmer at han ikke lenger står og vitser foran den gamle skoleklassen sin. Det er en betydelig vanskeligere oppgave å være klassens klovn foran hele Norge, mener han videre.

Selv ansvarlig
Alexander Rybaks manager Kathrine Synnes, mener at Rybak selv må stå for sine uttalelser.

- Uavhengig av rådgiving så må han stå for sine uttalelser selv, sier hun til Side2 og ønsker ikke uttale seg ytterligere om saken.

- Må stoppes
Torsdagens artikkel om intervjuet i =Oslo skapte debatt blant Side2-leserne. Flere mener at Rybak bør få hjelp til hva han skal si og ikke si i media.

Her er et knippe reaksjoner:

- Noen må stoppe ham.

- Når du må ha livvakter som beskytter deg mot fjortisene, bør du ha medierådgivere som beskytter deg mot kjeften din.

- Han er da i det minste helt ærlig, det skal han ha. Gutten.

- Jeg synes suksessen hans var bra helt til han begynte med usmakelige kommentarer som dette i media...