(SIDE2): - Det begynte med at jeg ikke så noe når jeg satt bakerst i klasserommet, og slik var det egentlig et par år. Jeg trodde det skulle være sånn, men så kom jeg på at jeg kanskje trengte briller, sier Alexandra Joner til Side2.

Følger modelldrømmen
Joner er en av flere hundre som har meldt seg på Specsavers brillekonkurranse. Førstepremien er en modellkontrakt med det London-baserte byrået Storm, samt en «all inclusive» luksusferie til eksotiske St. Lucia i Karibien. Alle over 18 år kan delta, og det er ikke et krav at du faktisk har dårlig syn. Konkurransen arrangeres i samarbeid med Side2.no.

- Jeg meldte meg egentlig på for gøy. Jeg tenkte at jeg måtte jo finne på noe i sommer, så hvorfor ikke melde seg på, avslører Joner.

Meld deg på her.

Multitalent
Mange husker kanskje Joner fra realityserier som «Dansefeber» og «Grease». Det vakre multitalentet er både danser, sangerinne og skuespiller, og hun gjorde seg spesielt bemerket som danser for Mira Craig. Joner har også stått på scenen når rapartisten Pahrell Williams har vært på norsk jord, og har blant annet vært med i en musikkvideo til popsensasjonen Justin Bieber.

- Når jeg danser, så bruker jeg kontaktlinser, og til vanlig varierer jeg litt mellom å bruke kontaktlinser og briller, forklarer Joner.

20-åringen synes det var litt uvant å bruke briller i begynnelsen, men har nå blitt vant til sitt nye moteaccessoar.

- Jeg synes brillene min er fine, og jeg har fått mange komplimenter for de. Jeg er veldig fornøyd, forklarer hun.

Se bilder av flere finalister nederst i saken!

- Kjempegøy å vinne
I modellkonkurranse vil Joner konkurrere mot hundrevis av jenter og gutter i alle aldre. Fristen for påmelding er fredag 13. august, så det er ennå ikke for sent for den som har lyst til å være med i konkurransen.

I fjor ble Elisabeth Myhrvold (19) kåret til Årets Brillemodell i Norge. Sammen med gutter og jenter fra Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia, Irland og Nederland konkurrerte hun i den internasjonal finalen i London, og endte på en velfortjent tredjeplass.

Les også:- Hun er mye penere i virkeligheten

Hvilke ambisjoner har du i konkurransen?

- Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det. Jeg tar det som det kommer. Det hadde jo vært kjempegøy å nå langt, det er jo kjempegøy å vinne, innrømmer Joner.

Les også:- Briller er kult!

Den vakre 20-åringen har tidligere stilt svært så lettkledd for magasinet Mann, og innrømmet da at fotoshooten ikke var så skummel som hun hadde ventet.

Les hele saken:- Første gang jeg stiller så naken

Ny Madcon-video
Sommeren har den aktive 20-åringen tilbrakt i Oslo. Men allerede i forrige uke var hun i gang med nye prosjekter, og da i forbindelse med innspilling av en musikkvideo.

- I forrige uke var jeg med når Madcon spilte inn en musikkvideo. Jeg tror låten heter «Freaky like me». Det er en poplåt, og jeg tror den kan bli en hit. Jeg sang i alle fall på den resten av dagen, forklarer Joner.

Bare tiden vil vise hvor langt Joner vil nå i modellkonkurransen. Det er stemmer fra publikum, og en fagjury som vil avgjøre hvem som blir årets brillemodell. I fagjuryen sitter den norske designeren Fam Irvoll, en representant fra modellbyrået Storm, trendekspert Kjersti Kolden, samt undertegnede.

Stem på din favoritt her.

SE BILDER AV FLERE FINALISTER HER:

3512