HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=EAPUfVdG0iiXUtK3Van493Kx0MiLvaRB2Yjd_k2_lqAP5F5SLlqyyk4Evo1T4Pejo7Ko_bR7_An7KvkQYteDiAZb4tZXQtfh&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

(SIDE2): Makeup-artist Dajana Tomanovic (27) har spesialisert seg på teknikker og sminketriks som brukes på kjendisene av de beste innen feltet. Hun har blant annet deltat på masterclass hos Mario Dedianovic - som sminker Kim Kardashian, og Instagram-fenomenet Samer Khouzami.

Hun har tidligere delt tre andre looker med Side2s lesere. Her kan du for eksempel lese hvordan du sminker deg som Sophie Elise, hvordan du legger en glødende og naturlig look, og her finner du sminken som alltid blir fin på bilder.

Denne gangen har hun sminket en julelook på artist og Side2-blogger Alexandra Joner, og resultatet er perfekt juleaktig med et stort hint av glamour.

- Røde lepper er noe som passer til alle, så lenge du finner riktig rødtone, sier Tomanovic til Side2.

Hun har også passet på å tilføre glød i sminken ved hjelp av skimmer og highlight.

- Jeg synes en glødende sminke passer perfekt til en julelook. Man ser fresh ut, og et bronsepudder gir den ekstra gløden man behøver i denne mørke tiden, sier hun.

Tomanovic har brukt en kontureringsteknikk på Joner.

Tomanovic arbeider mye med konturering, og forteller at selv om nøkkelrprinsippet er at man skal legge mørke toner i de dypeste punktene av ansiktet, og lyse toner på de høyeste, så handler det om å finne en balanse.

I videoen over kan du se nøyktig hvordan sminken har blitt lagt, slik at du selv kan gjenskape looken.

Tomanovic sier at de som ønsker det fint kan droppe den mørke skyggen på lokket, for en mer «clean» look.

I bildeteksten under dette bildet kan du se hvilke produkter som er brukt: