(SIDE2): Det har gått sju år siden Alexandra Joner (24) deltok i programmet «Dansefeber», men de som så TV den gang husker jenta med de hippe moovsa som sjarmerte dommere og TV-seere.

Sammen med venninnen Mona Berntsen skulle hun ta over danseverdenen, men livet ble ikke slik den da 16 år gamle Oslo-jenta hadde planlagt.

- Da jeg var 16 så hadde jeg planer om å dra til USA, drite i skolen og danse bak Missy Elliot. Så jeg er vel på et litt annet sted nå, enn akkurat der, ler Alexandra.

- Jeg er glad at drømmen endret seg litt på veien. Ellers hadde jeg sikkert bodd i en studioleilighet i New York og slitt hardt. Det var drømmen den gang, men jeg er veldig fornøyd med livet mitt nå, hvor jeg er personlig, sier hun til Side2.

Gjenforening

I stedet for den amerikanske metropolen, er det Frogner på Oslo vestkant som gjelder, der hun bor sammen med finanskjæresten Runar Vatne (39).

Og det er musikk og ikke dans, som er fokus.

For siden den gang har hun vandret inn og ut av rampelyset, med TV-opptredener og som artist. Og nå er hun igjen klar med en ny låt, Tap Dance. Og med på laget til den tilhørende musikkvideoen, har hun fått med seg venninne Mona.

- Jeg og Mona har alltid hatt kontakt, jeg har besøkt henne flere ganger i USA. Og vi har alltid snakka om at det hadde vært gøy om hun koreograferte noe for meg. Og nå gikk det! Hun er hjemme og livet er herlig.

- Det føles som en reunion, alt er som det var før.

HTML EMBED
HTML EMBED

#tbt it only gets stronger with time <3

Et bilde publisert av Alexandra Joner (@alexandrajoner)på Mai 5, 2014 at 11:01 PDT

- Jeg fikk ståpels

Tap Dance er skrevet av Kristoffer Tømmerbakke, bedre kjent som Kriss i duoen Erik og Kriss, og Erik Smaaland.

- De ringte og sa at de ikke ville sende den til meg, jeg måtte komme i studio og høre den. Og jeg fik beskjed om å være open minded. De sa de hadde prøvd å tenke en typisk Alexandra Joner-låt, og på det at jeg hadde vært danser før, forteller Alexandra, som dermed så for seg det verste.

- Jeg tenkte det var katastrofe da jeg hørte det var «tap» i tittelen og jeg bare «Åh nei». Men så trykket de på play, og jeg fikk ståpels og det var en halleluja-åpenbaring. Hadde jeg laget en låt fra scratch selv, så hadde den jo vært sånn!

- Den er litt gangster, men også litt pop. Litt typisk meg. Den er sånn som dette, sier hun og peker på seg selv – som er kled i helsvart, slik at det knallrosa håret trer tydelig frem.

LES også Side2s intervju med Erik og Kriss:- Jeg var ikke på Twitter, Facebook eller Instagram på ni måneder

SE videoen til Tap Dance her:

HTML EMBED


Typisk meg

Hva som skjer fremover, er ennå ikke spikret, men det blir etter alle solemerker et album i løpet av neste år. Flere låter er allerede klare.

- Planen er å putte alle singlene på et album, sammen med de låtene som ikke ender som singler men som jeg bare digger og som jeg har lyst at andre skal høre. Fo jeg har ikke lyst å gi ut et album der det er en rød tråd, men samle de beste låtene, sier hun og forteller at utlandet er det langsiktige målet.

Hun beskriver seg selv som sikrer og mer moden på hva hun selv liker og hva hun vil.

- Låtene er veldig mye mer meg. Jeg føler jeg er sikrer på hva jeg vil ha og hva jeg liker. Før var det mer hva andre sa og jeg stolte på de. Nå er det mer hva jeg vil og ferdig med det, end of discussion!, understreker hun og fortsetter:

- Det er jo fortsatt radio-musikk, men med litt hardere beats. De låtene jeg sitter på nå elsker jeg.

LES også Side2s intervju med Alexandra:- Jeg har prøvd alle slags mulige dietter

HTML EMBED

Miss Bunny #TapDance #alexandrajoner @olavstubberud

Et bilde publisert av Alexandra Joner (@alexandrajoner)på Okt. 10, 2014 at 6:02 PDT

HTML EMBED

#TapDance #NyLåt

Et bilde publisert av Alexandra Joner (@alexandrajoner)på Okt. 10, 2014 at 8:01 PDT

Drittkommentarer

Å være i rampelyset, delta i TV-program og utmerke seg med klær og hår, avler ike bare positive tilbakemeldinger. Alexandra må ha tålt sin mengde drittkommentarer.

- De har ikke hatt none innvirkning. Jeg klarer å drite i det egentlig. Man blir litt tykkhudet, når man er med i sitt først program som 16-åring. Og jeg synes det er gøy, og så lenge det ikke ødelegger for noen, er det bare å slå seg løs. Men jeg forsøker å være litt selektiv, selvsagt.

Og hun bedyrer at musikken er viktig.

- Jeg brenner for musikken, men på en annen måte. Jeg er den mest oversosiale personen jeg vet. Alle mine venner er dansere, så da er det lett å være sosial samtidig somjeg danser. Med sangen kjenner jeg ikke så mange som sitter hjemme og synger og spiller gitar, så det blir mer en litt ensom øvingsgreie. Å øve er noen ganger gøy, andre ganger jævllig kjedelig. Men selve showet, det er gøy. Det kreative er det aller morsomste, da kan jeg kombinere alt.