(730.no) På det norske kjendisalfabetet er Alexandra Joner sannsynligvis fortsatt under D, men den 19 år gamle «Dansefeber»- og «Grease»-deltakeren fra Oslo har tipptopp stjernepotensiale, skriver 730.no.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Danseløvinnen, som går i 3. klasse på ballettlinjen på Fagerborg skole, satser nå på musikk, noe som alltid har vært endel av livet hennes.

Sang for mamma
- Da jeg var liten hadde jeg show for mamma timesvis hver dag, som en mini-Britney og Spice Girls med børsten og langkost som mikrofon, forteller hun til 730.

- Særlig rundt midnatt, da mamma var supersliten etter sine fire jobber tvang jeg henne til å se på. Jeg gikk danseveien først med en indre drøm om å bli artist, og derfor jobber jeg i dag med å utvikle sangferdighetene mine. Drømmen min har alltid vært å kombinere sang med dans a la Beyonce, J-Lo, Janet.

Berømte fans
Andre artister hun ser opp til er Britney, Rihanna og Lady Gaga.

- Kategorien er ikke så viktig, det som gjelder er å lage noe som funker samtidig som man selv kan stå for det. Jeg har lyst til å nå ut til et stort publikum, og da må man som oftest først få en hit. Få sangene sine spilt på radio. Dette blir den store utfordringen.

Dansevideoer: Se Alexandra Joner i aksjon!

Da Tone Damli Aaberge ble kåret til fjorårets mest sexy i MANN, sa Sogndals-stjernen at hun synes Alexandra er finere, og hun har allerede fått oppmerksomhet for sitt utseende.

- Jeg har tenkt på imaget mitt, det er jo så viktig for en artist å vise hvem og hva du er og står for, ikke bare via musikken. Jeg er ikke redd for å være «sexy», så lenge det er gjort på en måte jeg synes er kul. (...) Jeg vil se hot ut for jenter også, ikke bare for gutta.

Got rhythm
Innebærer dette rumperisting som Mira Craig? Alexandra har vært hennes bakdanser i flere år, nå sist under «X Factor»-finalen.

- Nei, jeg har for liten rumpe. Det er rart, moren min er fra Cuba, hvor alle jentene er «bootylicious», men både mamma og jeg har små rumper. Merkelig, ler Alex.

Men hun har arvet andre egenskaper som kan komme godt med nå som hun jakter på platekontrakt.

- Mamma er musiker og var i sin tid salsalærer, og pappa er musiker og lever av det, så dette har helt sikkert hatt noe å si. Jeg har fått inn rytmer og musikk med morsmelka.

Se resten av intervjuet og flere bilder hos 730.no!