Fire og et halvt år etter at den danske prinsen Joachim ga sin fraskilte kone, grevinne Alexandra, en gjeldfri bolig, har hun startet å ta opp lån på den.

Alexandra mottar hvert år en apanasje fra danske skattebetalere på 2 millioner kroner i året. Dette er imidlertid ikke nok. For nå har hun tatt opp 2,55 millioner kroner i lån på luksushuset sitt. Ifølge danske Ekstrabladet er dette det første lånet som den danske grevinnen har oppført på huset.

Kjøpt for 7 mill.
Prinsesse Alexandras hus er den tidligere slovenske ambassaden på Østerbro i København. Huset ble kjøpt for vel syv millioner kroner av hennes tidligere mann, prins Joachim. Kjøpet ble i sin tid gjort gjennom et anonymt selskap under mye hemmelighetskremmeri, skriver Ekstrabladet.

Alexandra fikk skjøte på huset i Svanemøllevei i april 2005. Da var det offentlig kjent at Alexandra og Joachim skulle skilles. Huset, med tre bad og ytterligere to toaletter, ble overdratt gjeldsfritt. Nå bor Alexandra i huset sammen med sin nye mann og to barn.

Bruker pengene i Tyrkia
Avisen spekulerer i at Alexandra og hennes mann vil bruke pengene på å betale for deres nykjøpte villa i Alanya i Tyrkia. Tyrkia-villaen ble tidligere i år kjøpt av den danske kjendisfrisøren Dennis Knudsen.