Gå til sidens hovedinnhold

Algeta sikrer viktig samarbeid

Avtale ivaretar milliardkontrakt med tysk gigant.

Algeta skal samarbeide med Institutt for Energiteknikk på Kjeller når det gjelder produksjon av kommersielt bruk av legemiddelet Alpharadin samt videre leveranser til klinisk utpøving.

Dette samarbeidet skal ifølge en børsmelding fra selskapet gjøre at Algeta oppfyller produksjonsforpliktelsene de har inngått med den tyske giganten Bayer.

Algeta inngikk i fjor høst et samarbeid med Bayer som sikrer utvikling og global kommersialisering av Alpharadin. Avtalen kan bli verdt over 4,8 milliarder kroner og er det største et norsk legemiddelselskap har inngått.

Alpharadin er legemiddel som skal behandle kreft som har spredt seg til skjelettet. Selskapet jobber med å gjennomføre den avsluttende fase III av sitt utviklingsprogram.

- Utviklingen av produktet har så langt har vist forlenget levetid, bedre livskvalitet samt mindre smerter og bivirkninger hos pasienter med langt fremskreden prostatakreft, skriver Alpharma.

Institutt for Energiteknikk orplikter seg til å utvikle en produksjonsfasilitet som skal håndtere fremtidige forventede kommersielle volumer av Alpharadin samtidig som de skal opprettholde den pågående produksjonen til kliniske studier, står det i meldingen.

- IFE har vært en utmerket produsent og leverandør av Alpharadin til alle våre kliniske studier til nå. Vi er svært godt fornøyd med å kunne utvide dette samarbeidet slik at vi sikrer fremtidig kliniske og kommersielle leveranser av Alpharadin, kommenterer administrerende direktør Andrew Kay, i Algeta ASA.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken