Gå til sidens hovedinnhold

Vidunderlig norgesvenn

Alt denne superkvinnen egentlig trenger er en mikrofon og et piano.

(SIDE2):Alicia Keys
Oslo Spektrum

Oppvarming: Elvira Nikolaisen
Publikum: 5000

Her til lands har den sertifiserte norgesvennen Alicia Keys ikke hatt like stor suksess med sitt nyeste, undervurderte album «As I Am», sammenlignet med hennes forrige, men stjernen trekker fortsatt tusenvis av nordmenn til sine konserter.

Flørt
Tirsdagen i Oslo Spektrum åpnet med et filmklipp fra en kirke hvor Alicia sitter med de oppmøtte. Presten gir henne et skjebnesvangert råd om at hun må gå ut å synge, noe hun definitivt fulgte.

Amerikaneren er på sitt beste, og mest underholdende, når hun befinner seg i sin komfortable sone; foran pianoet, med stemmen på max. Da 27-åringen fremførte svisker som «Superwoman», «You Don’t Know My Name», «How Come You Don’t Call Me», «Butterflies» og ikke minst The Beatles-inspirerte «That’s The Thing About Love», var Alicia i sitt ess.

Fresh, leken, uforutsigbar. Hun flørtet med salens old school soulfans da hun gikk fra «Fallin» til en fantastisk versjon av James Browns «It’s A Man’s World», og hun klarte til og med å toppe denne med sin versjon av «Tender Love» med Force MD’s. Det ble også et R. Kelly-sidesprang, hvor hennes «Unbreakable» ble til «Step In The Name Of Love», uten at det virket som mange la merke til det.

Skolerevy
Konsertene til Alicia har som oftest et par snodige øyeblikk. Introen til «Lady Marmalade» var på langt nær like frekt fremført som originalen, og bør kanskje ikke tolkes av henne i fremtiden.

Danserne hadde også perioder som ikke fungerte, med et par usofistikerte runder med veldig standard koreografi som fikk showet til å se ut som en skolerevy med mange sponsorer.

Kvelden hadde blitt bedre med bare frøken Keys, hennes piano og band, og hun virker ikke helt selvsikker når hun blir med å danse, selv med såpass enkle bevegelser. Sangeren er mer autoritær foran tangentene. Da byr hun på kolossale frysninger.

Kontroll
Selv om konsertstartens berusende energi ble litt utvannet av dansen, og til tross for noen mindre imponerende sekvenser på slutten, tok Alicia seg lynraskt inn med en forrykende «If I Ain’t Got You»-encore, hvor Spektrum spratt opp på bena fra første linje og kastet armene i været, mens New York-jentas kor snudde salen på hodet.

Eksepsjonelle Alicia Keys har stålkontroll når hun holder det enkelt.

LES FLERE MUSIKKANMELDELSER HER!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen