(SIDE2): Klokka er nesten to om natten, og kvinnen som ligger på en benk utenfor baren West End i London er sanseløs drita. Hun er så full at hun ikke er i stand til å ta vare på seg selv, i langt mindre grad bry seg om at det korte skjørtet har sklidd opp og avslørt at hun går uten truse, eller at Gucci-veska og innhold kan plukkes opp av hvem som helst.

Ikke et uvanlig syn i den britiske hovedstaden.

- Disse jentene skjønner ikke hvilken risiko de tar når de går ut og blir dritings. De er svært sårbare, sier ambulansesykepleier Brian Hayes.

Se alle bildene fra den nattlige turen nederst i artikkelen!

Takker med slag og spark
Han sjekker pulsen hennes og forsøker å få henne våken, slik at hun kan gå inn i ambulansen. Hun er 30 år gammel og jobber i en større bank. Og hun er så full at hun må bæres inn i bilen.

Hun er ikke den eneste, hvert minutt kommer nye meldinger om folk som i førjulsfeiringen har drukket for mye og ikke klarer å ta vare på seg selv.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hayes’ to kollegaer John Morgan og Toni Gissing tar i mellomtiden hånd om en advokat med sølvmansjetter som har kastet opp på seg selv og inne i sykebilen, etter lukten å dømme har han også muligens gjort i buksa. Og mens Gissing tørker spy fra ansiktet hans, viser han fingeren til henne.

- Fuck you. Jeg betaler lønna di, snøvler han før han spyr igjen.

Ambulansefolkene er vant til verre.

- Jeg har blitt spyttet på, slått, sparket, bitt¿ alt mulig. Til å begynne med var det skummelt, men noe skjer minst en gang i løpet av en vakt og jeg er vant til det nå sier Toni, som sier hun har lært seg å kjenne igjen situasjoner og folk, og vet mer eller mindre når noe kommer til så skjer. Men ikke alltid.

- En kveld ga jeg ei jente som gråt en papirserviett så hun kunne tørke tårene, Hun beit meg i hånda.

John mistet for få uker siden tre tenner, da en full mann skallet til han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fyllebussen
De tre ambulansefolkene jobber på det som er kjent under navnet «Fyllebussen», og desember er den absolutt travleste tiden i året.

Anslagsvis 2000 kroner er kostnadene forbundet med hver person som får behandling i fylla. Det totale beløpet for alle alkoholrelaterte ulykker og skader er på nærmere 25 milliarder årlig.

Det er Hayes, militærveteran fra Bosnia, som står bak tiltaket med «Fyllebussen». Meningen var å avlaste allerede svært travle ambulanser, legevakter og AMK-sentraler.

- Jeg ba dem gi meg en ambulanse, et par folk å jobbe med og så ville jeg plukke opp drita folk på gata. Får man en telefon mellom 23 og 4 om natta vedrørende personer under 30 år som ikke føler seg så bra, så er det nesten garantert at det dreier seg om alkohol.

Busstjenesten startet i 2005, og Hayes forteller at det hvert år er flere fulle folk i gatene. I løpet av 2011 har fyllemannskapet hjulpet rundt 70.000 personer, 10.000 flere enn året før.

De første meldingene kommer like rundt klokken ni på kvelden.

- Etter midnatt blir det helt vilt. Fra klokken ett og utover er legevakter og ambulanser overfylt av overstadig berusede folk. Og det er alle typer mennesker, fra 12-åringen som har drukket seg full på en parkeringsplass, til den 55 år gamle redaktøren i dress. På denne tiden av året har du også de som ikke pleier å gå ut, og ender opp drita.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Alene og drita
Neste utrykning går til en annet utested, der en ung jenta har kollapset utenfor. Den 25 år gamle kontorsjefen påstår selv hun ikke har drukket mye og at hun derfor må ha blitt dopet med noe. Det tror ikke Toni, etter å ha fått ut av jenta at hun har drukket tre glass champagne, to shoter med sprit og noen glass vin.

- Nei, du har bare drukket for mye.

De personene som ikke klarer å ta vare på seg, sendes videre til et av byens sykehus, som har åpnet et midlertidig senter der folk kan bli edru.

Enkelte takker mannskapet for hjelpen, men de fleste får ikke engang med seg at de blir hjulpet. Av alle de hjelper, er det de unge kvinnene som bekymrer dem mest.

- Av en eller annen grunn så virker det som om menn holder sammen, men vi finner ofte kvinner som er helt alene, fullstendig drita. Det er en så stor risiko de tar, sier Toni.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

4794