Menn er glad i øl. Men vi er definitivt ikke glad i digre dissende mager som gjør at vi bare kan se om vi er menn i helfigurspeil. Helt siden øl ble funnet opp for noe slikt som 6000 år siden har nytelsesmenneskene blitt advart om den fryktede ølmagen.

Men er der egentlig hold i disse påstandene? Blir man feit av å drikke øl?

Nei, det gjør man nødvendigvis ikke, om vi skal tro Fitnessbloggens dypdykk i forskningen på området.

Gikk ned i vekt

Ifølge bloggen vil ett glass øl (0,33 liter) tilføre kroppen omtrent 150 kalorier og over 12 gram alkohol. Et glass rødvin gir 120 kalorier og opp mot 15 gram alkohol. Men hvilken effekt har alkoholen på kroppsvekten?

Liker du denne saken? Prøv disse også:

- En gruppe menn ble delt i to, hvor den ene drakk fire øl per dag, mens den andre ikke drakk noe som helst. Til tross for at førstnevnte gruppe inntok 16 prosent flere kalorier og hadde det samme aktivitetsnivået, gikk ikke gruppen opp i vekt, skriver Fitnessbloggen.

Puh!

Vin har heller ingen synlig effekt om vi skal tro forskningen bloggen refererer til. I en studie skulle to grupper følge et program hvor de inntok 1500 kalorier daglig. Den ene gruppen fikk 150 av kaloriene fra hvitvin, mens den andre fikk den samme mengden fra druejuice. Etter tre måneder hadde gruppen som drakk hvitvin gått ned en kilo.

Puh!

Flere myter avslørt

Her er flere løgnaktige påstander om øl og alkohol det er viktig å vite om:

Alkohol ødelegger ikke virkningen av antibiotika. Dette trodde man lenge, men viser seg å ikke stemme. Det er likevel ikke kjempesmart å drikke mye når kroppen har en hissig infeksjon.

Alkohol dreper ikke hjernecellene dine. Eller, den gjør det, men du har så mange hjerneceller og bruker så få av dem at det gjør ikke noe. Det stemmer heller ikke at du ikke får nye hjerneceller. Skål.

Du blir ikke fin av øl og vin. Vin og øl blir krøll. Øl og vin gjør fin, heter det. Dessverre er det bare tullball. Det er mengden alkohol som bestemmer hvor dårlig du blir dagen etterpå, ikke i hvilken rekkefølge du drakk den. Ølbriller derimot, gjør at damene du prøver å sjekke opp blir opp til 25 prosent finere. Så helt usant er det likevel ikke.

Du kan ikke forbygge fyllesyke med Zyrtec. Allergitabletter har ingen effekt på hvor fyllesyk du blir. Vann mens du drikker gjør derimot underverker.

Du kan trene selv om du har vært på fylla. Alkohol bremser forbrenningen av fett, men du får likevel utbytte av selve treningen.

Vi anbefaler også disse sakene: