(YEYE): Vorspiel er en populær måte å starte en heftig partynatt på byen med. Men nettopp vorspielet kan gjøre natten litt for heftig.

Jentene drikker mest
Undersøkelsen, som ble gjennomført blant 380 personer i alderen 18-35 år, viser at de som drakk alkohol på et vorspiel før de dro på byen hadde et langt høyere alkoholinntak totalt sett enn de som holdt seg edru før de dro på byen, skriver Pasienthåndboka.

Mens gutta drakk 15,4 prosent av det totale alkoholinntaket før de dro på byen, drakk kvinnene over en fjerdedel av alkoholen før de dro på byen.

Slåss mer
Ikke bare drikker man mer om man først drar på vorspiel: man slåss også mer. Den britiske undersøkelsen viser at det er 2,5 ganger mer sannsynlig at folk som har vært på vorspiel havner i slåsskamp enn folk som ikke drar på vorspiel.

Les også: Åtte gode drikketips

Også en tidligere studie bekrefter at alkohol øker risikoen for vold. Studien, som ble utført blant 133 voldsdømte og publisert i tidsskriftet Addiction i 2006, viste at risikoen for at noen utøver vold innen 24 timer etter alkoholinntak økte mer enn 13 ganger.

- Dødelige drikkeleker
Å ha drikkeleker på vorspiel er ikke ukjent, men det kan bli farlig. I forrige måned snakket Yeye med Jørg Mørland, divisjonsdirektør i Folkehelseinstitutte. Han sier at sjansen for å dø av drikkingen er høy idet promillen passerer 5.

Les saken: - Dødelige drikkeleker

- Vi har sett dødsfall på 3 i promille, men det er sjelden. Likevel bør man ikke være veldig i nærheten av dette. De fleste vil bli veldig søvnige og føle seg elendige når man passerer 2,5 i promille. Kommer man over 5 i promille, så vil over halvparten av et tilfeldig utvalg av befolkningen dø, sa han til Yeye i mai.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!