Gå til sidens hovedinnhold

- Gi barn alkohol hjemme

De konservatives leder i Storbritannia, David Cameron, vil at foreldre skal introdusere barna for alkohol før det er lovlig.

(YEYE): Partileder for Det konservative partiet i Storbritannia, David Cameron, mener at unge bør få drikke hjemme.

-Foreldre burde introdusere barna sine til alkohol for å unngå at det skaper trøbbel når de er eldre, har Cameron sagt.

David sier at de vennene han har med størst alkoholproblemer er de som aldri fikk lov til å drikke hjemme. De som fikk drikke til måltidene, derimot, er nå de mest ansvarlige drikkerne.

Offentlige drikkesteder for mindreårige
Cameron gjestet et radioprogram for unge i Cornwall, der han fikk spørsmål fra en 14-åring som sa at mindreårig drikking er utbredt og spurte om hvorvidt partiet hans ville vurdere å åpne offentlige arenaer for ungdommer til å drikke i.

Han svare med å si at «drikking er noe du kan gjøre sosialt, noe du kan gjøre ved et måltid, og noe som er en del av livet ditt. Når du er ung og du drar på fester er det som oftest unge der, så det er greit. Men jeg tror ideen om å si at vi trenger å lage et slags offentlig sted der det skjer, er ganske annerledes.»

Husker ikke første gang han ble full
Når han blir spurt om når han ble full første gang, svarte David: «jeg kan ikke huske det, men ja, jeg var tenåring, og jeg gjorde noen ting ikke skulle gjort - det gjør vi alle.»

Hva synes du om David Camerons uttalelse? Kommenter under saken!

Siste fra Yeye: gå til forsiden!

Kommentarer til denne saken