(SIDE2:) Natasha Farnham er den yngste personen i Storbritannia som har blitt diagnostisert med leversvikt, en diagnose man vanligvis finner hos middelaldrende alkoholikere. Den britiske jenta var bare 14. Nå ønsker hun å dele sin sjokkerende historie og advare andre tenåringer mot alkoholismens farer, melder The Daily Star.

16 flasker vin
Natasha begynte å drikke alkohol som 12-åring, og etter bare ett år drakk hun opp til seks flasker vin på en dag. Hun ble rushet til sykehuset etter at hun i løpet av tre dager drakk sider, sprit og 16 flasker vin.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Sjokkerte leger konstaterte leversvikt og advarte henne mot å fortsette alkoholmisbruket. Natasha ignorerte advarslene og fortsatte å drikke. Nå er hun 18 år gammel, og på avvenning.

18-åringen lider allerede av permanent hukommelsestap og legene har sagt at hun vil dø dersom hun drikker mer.

Var for ung
- Jeg har endelig bestemt meg for å følge legenes råd, kanskje fordi jeg nå er gammel nok til å skjønne hvor dum jeg har vært. Jeg vil bare si til andre ungdommer: ikke end opp som meg.

Natasha forteller at hun nådde bunnen som 13-åring, da hun drakk opp mot fire flasker vin i løpet av en dag, i tillegg til to flasker Lambrini (vin med lavt alkoholinnhold, journ. anm.) og kanskje en liter vodka.

- Jeg var for ung til å forstå hva en alkoholiker var, og samtidig forstå at jeg var nettopp det. Jeg trodde ikke drikkingen min var et problem, fordi alle vennene mine også drakk seg drita hver helg, forklarer hun.

- Men nå har jeg ingen korttidshukommelse og legene har sagt at jeg kommer til å dø hvis jeg drikker mer.

Moren visste ikke
Den unge jenta droppet ut av skolen, da hun drakk fire dager I uka, men hevder at moren ikke visste noe.

- Mamma visste ikke hva som foregikk fordi jeg lot so mom jeg var på besøk hos venner. Jeg ville spare opp lunsjpengene mine for å bruke på alcohol.

Men selv ikke med lunsjpenger var det nok, og Natasha begynte å stjele fra moren sin Michelle, og startet et liv med småkriminalitet. Hun har fire dommer mot seg for offentlig fyll, og enda fire andre dommer, blant annet overfall av en politibetjent og innbrudd.

Det var på nyttårsaften 2004 at hun ble diagnostisert med leversvikt, og fortsatte med alkoholmisbruket samtidig som hun tok piller for å hjelpe leveren. Men nå jobber hun sammen med legen for å få bukte med alkoholismen og har vært på et avvenningsprogram i to måneder.

Ekstremt heldig
Moren mener rusbrusreklamer har mye av skylden for Natashas misbruk.

En talsperson for organisasjonen «British Liver Failure» uttalte at 18-åringen var heldig som fortsatt var i livet.

- Jeg er sikker på at dette er den yngste personen i Storbritannia som lider av leversvikt som følge av alkoholisme.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!