Gå til sidens hovedinnhold

Drikker annenhver dag i julen

Vi drikker alkohol minst tre dager i løpet av julen, og det går hardest utover ølflaska.

(SIDE2): Vi synes generelt at alkoholinntaket er altfor høyt i julen, viser Side2s spørreundersøkelse om alkoholforbruk i høytiden. Likevel fester og nyter de fleste av oss alkohol minst tre av de syv dagene i julen.

- For mye alkohol
Resultatet viser at 46 prosent synes nordmenn drikker litt eller altfor mye alkohol i julen. Dette sammenlignet med 41 prosent som mener at det bør være opp til hver enkelt hva han eller hun drikker.

Klare for byen
Selv om vi er noe skeptiske til altfor mye alkohol i julen, viser det seg at det er langtfra bare på julaften vi tar oss et glass. På spørsmål om hvor ofte vi drikker alkohol i julen, svarer 10 prosent at de drikker hver dag. 34 prosent drikker mellom tre til fem dager i løpet av julefeiringen, 30 prosent drikker mellom en til tre dager, og 17 prosent nyter alkohol fra fem dager til hver dag i julen.

Det er kun seks prosent som ikke rører alkohol i løpet av julen.

Det er ulike tradisjoner for hvilken dag i julen som er den store festdagen. Men det viser seg at de fleste drar på byen 2. juledag, deretter er det ingen dager i romjula som skiller seg ut som typiske utedager. De fleste dagene mellom 1. juledag og nyttårsaften viser seg nemlig å være dager hvor vil liker å ta en tur på byen.

Her er det vi drikker mest av i julen:
ØL: 51, 5 prosent
VIN: 34 prosent
BRUS: 31, 5 prosent
VANN: 22 prosent
KONJAKK: 5,5 prosent
WHISKY: 3,5 prosent
ANNET: 11,5 prosent

Undersøkelsen: Det er 825 Side2-lesere som har besvart på spørsmål om alkoholvaner i julen. Det er 44 prosent menn og 56 prosent kvinner. Godt over halvparten av de som har svart er i alderen 18- 35 år.

Les mer om helse & trening her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai