(SIDE2): Den norske mannen legger stor vekt på eget utseende, skal vi tro ekspertene.

Metroseksualitet er et begrep som beskriver en mann som er opptatt av hvordan han ser ut, liker å shoppe, style seg og se bra ut. Begrepet oppsto på tidlig nittitallet, men kom virkelig i vinden med David Beckham rundt 2002

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Utviklingen omkring fokus på utseendet for menn har vokst parallelt med kjønnsroller som glir over i hverandre og en sterkere fokus på individet som startet for alvor på 80 tallet. Det nye er at flere menn nå er utseendefokuserte mens dette før var forbeholdt noen få, sa trendforsker Chirstian Kjeldsen til Side2 tidligere.

Les mer:- Det holder ikke å være pen

Uttrykket har fått negative undertoner de siste årene, og selv om mange menn mener de er metroseksuelle, tror eksperten at antallet er lavere nå enn tidligere.

-Greit med myke verdier
Men hva mener de norske kvinnene om den norske mannen?

- Jeg synes det er greit at guttene er opptatt av utseende sitt, og jeg liker at menn har disse myke verdiene, sier Lykke Skimten (20).

Hun mene også at norske menn kan klassifiseres i kategorien metroseksuell.

- Jeg vil si at det er mange menn med metroseksuelle verdier i Norge.

Grenser
Karian Nordeng (20) og Therese Lillebø (24) synes det er greit at menn er opptatt av utseende, men de bør ikke dra den for langt.

- Når de bruker lengre tid foran speilet enn meg, blir det fort et problem, sier Therese.

Venninnen Karina er enig.

- Det er litt ekstremt i visse miljøer. Det blir på en måte litt mye. Menn skal være litt mandige, og de bør ikke sminke seg, sier hun.

Utseendefiksert
Elisabeth Ellingsgård (22) og Monica Schanzenbecher (22) synes også det er viktig at guttene er opptatt av utseende, og påpeker at alle typer gutter har fokus på hvordan de ser ut.

- Det er sant at menn er svært opptatt av utseendet. Uansett hvilke stil guttene har så er de veldig opptatt av hvordan de ser ut. Til og med de skikkelig rocka guttene, som ser skikkelig shabby ut, bruker mye tid på seg selv. De bruker kanskje mest tid, sier Elisabeth.

- Det kan jo fort bikke litt over da, men de som ikke er opptatt av utseende blir heller ikke noe interessante, avslører Monica.

Ikke metroseksuell
Villa Vidervei (23) er ikke helt enig i at den norske mannen kan klassifiseres som metroseksuell.

- Jeg mener at den norske mannen ikke er så metroseksuell, sier hun.

Überseksuell
Ifølge en undersøkelse gjennomført av Side2 ønsker hele 75 prosent av kvinnene en man som er überseksuell.

En überseksuell mann er en mann som er opptatt av utseende, men som samtidig er «macho». veldig få, kun 7 prosent, synes det er greit at mannen er metroseksuell.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!