Gå til sidens hovedinnhold

Alle gutters drømmejobb

«Stuntman: Ignition» lar deg gjøre det filmstjernene ikke tør.

Klikk på playknappen over for å se hvordan du bygger baner i spillet.

(Spillmagasinet): Hvis det er en ting som er sikkert, så er det at utviklerne av bilspillet «Stuntman Ignitnition» har hatt det forferdelig morsomt mens de arbeidet med det.

Du tar kontroll over en begavet sjåfør og «Ignition» lar deg jobbe deg gjennom en rekke klisjéfylte, men sjarmerende actionfilmer.

En levende biceps

Blant annet stepper du inn for en krigslysten biceps i «Strike Force Omega», og i «Never Kill Me Again» er du en James Bond-kopi.

Hver av de seks filmene inneholder seks underholdende scener, som igjen er fulle av diverse ikoner som viser hvor du skal kjøre og hva du skal gjøre. Mens du fyker mellom brennende trær, bilvrak, og andre koselige ting, får du for eksempel beskjed om å sladde til høyre, hoppe over en brennende tankbil, eller kjøre på to hjul.

Varierte omgivelser

«Stuntman Ignition» er med andre ord også en actionfylt variant av de typiske dansespillene, «Pil opp!» og «Trekant, firkant, trekant» er bare blitt byttet ut med ting som oser testosteron.

På tross av at antall ulike stunts ikke er så veldig høyt, er settingen alltid så forskjellig at spillet ikke blir ensformig. De ulike filmene (og dermed omgivelsene) og kjøretøyene er veldig varierte, du får sette deg bak rattet på en rekke ulike biler, motorsykler, og mer spenstige ting.

Uklart hva du skal gjøre

Du blir vurdert etter hver eneste scene og for å få best karakter må du klare alle stuntene i en lang kombinasjon. Som forventet er det mye vanskeligere enn det høres ut som, men dessverre er det mest takket være spillets uten tvil største feil.

Mange av scenene lukter hastverksarbeid, ofte er det veldig uklart hvor du skal og hva du skal gjøre. Når det bare kan gå et par sekunder mellom hvert stunt er det forferdelig irriterende å for eksempel finne ut at du skulle vært på andre siden av et krater, eller å få en bil i trynet fordi spillet «glemte» å si i fra om at du skulle svinge til venstre.

Tidvis frustrerende

Etterhvert må du gjøre det veldig bra bare for å låse opp neste scene, og ofte ble jeg så frustrert og irritert på spillet at jeg slo av og fant på noe annet. Heldigvis tok det aldri lang tid før jeg vendte tilbake, jeg bestemte meg kjapt for at jeg ikke skulle la meg knekke av et spill og det å få til en scene er utrolig tilfredsstillende.

Et pluss er for øvrig at en omstart går på null komma niks, i motsetning til forgjengeren på PS2. Der tok det år, dag og litt til før du var i gang igjen, noe som er utrolig irriterende i et spill med flere omstarter enn den første utgaven av Windows 95.

Midt på treet

Jeg synes «Stuntman Ignitions» tidvis manglende evne til å fortelle hva man skal gjøre legger en stor demper på opplevelsen, men de scenene som fungerer og godfølelsen som kommer når alt klaffer veier nesten opp.

Med andre ord et spill helt på det jevne.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken