VÅLERENGA: - Vålerenga bør MYE høyere. Klanen «hater» alle, og alle hater oss, men Vålerenga er med på å hindre fraflytting fra byen, sier talsmann for Klanen, Erling Rostvåg.

dittOslo.no lanserte onsdag artikkelserien «100 grunner til å elske Oslo», og i dag har turen kommet til nummer 80-71, og denne toppes altså av Norges beste fotballag og deres supportere.

Her er dagens liste over grunner til å elske Oslo: - Vi har landets beste fotballklubb

ENIG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER, ELLER BRUK #100OSLO I SOSIALE MEDIER!

Les også: «Oslo har blitt så utrygg at man ikke vet om man kommer levende hjem igjen»

- Bryr oss ikke om de folka

En åpenbar grunn til å elske Oslo, mener Klanens talsmann.

- Hvor begynner jeg? Vi kan kanskje snakke om noen barrierer Klanen har brutt på tribuna? Om norges største og mest avanserte tifoarrangement? Om over 140 forskjellige tribunesanger? Vi kan snakke om antirasisme, eller om summen av alt dette og hundre andre ting. Men mest av alt kan vi snakke om hvorfor dere må bli med på kamp og oppleve det hele, sier Rostvåg.

De to siste dagene har kommentarfeltet til dittOslo.no kokt av Oslo-hat og fordommer. Ikke noe nytt, mener Klanen, som bryr seg fint lite om at noen har sterke meninger om dem.

- Alle hater de som er størst og kulest, sånn er det bare. Vi merker jo at folk vi ikke bryr oss om, er sykelig opptatt av å mislike oss, men det kan like gjerne være Vålerenga som Oslo, sier Rostvåg.

Skaper sterke reaksjoner

Arikkelserien «100 grunner til å elske Oslo» har skapt sterke reaksjoner. Allerede har de første sakene generert flere hundre kommentarer, der Oslo-hatet preger de fleste.

Ordfører Fabian Stang mener det er naturlig at at Oslo blir hatet.

- Oslo-hatet er beskrevet i både Bibelen og Koranen. Der står det at den man elsker,den tukter man, sier han i et intervju med dittOslo.no.

Men Stangs kommentarer har også skapt reaksjoner. Blant annet skal det være oppstandelse i Rådhuset i Bergen.

- Forskjell på hat og «hat»

Klanen er ikke fremmed med dette «hatet», men også de blåser av at folk i landet for øvrig ikke er så glad i byen.

- Har dere noe å si til dem som langer ut mot Oslo og hvor forferdelig det er her?

- Med den holdningen skjønner vi godt at dere ikke har det noe moro noe sted.

Klanen har selv fått kritikk for å spre hat, kanskje spesielt gjennom kampsangene på tribunen hvor blant annet bønder får gjennomgå.

- Trenger man noen å «hate»?

- Det er forskjell på hat og «hat». Ja, «hatet» er en viktig del av fotballen og nerve rundt kampen. Det er et sett med uskrevne spilleregler som er inneforstått hos deltakerne, og som gjør det mye morsommere for media og skrive om og nøytrale tilskuere å se på, sier Rostvåg, som likevel mener Klanen spiller en viktig rolle i å bygge identitet i Oslo.

- Det handler om identitet og om holdninger på og uttafor banen. Om en sjel som ikke lar seg slukke. Også den nydelige blåfargen så klart, sier han.

Sjekk de tidligere listene over 100 grunner til å elske Oslo:

90-81: Byen som har plass til alle religioner, hudfarger og legninger

100-91: - Selvsagt skal Norge styres fra Oslo

ENIG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER, ELLER BRUK #100OSLO I SOSIALE MEDIER!