Gå til sidens hovedinnhold

- Alle nordmenn i god behold i Mekka

Minst 18 mennesker døde da et hotell kollapset i den hellige byen Mekka torsdag. Rundt 300 norske pilegrimer er i byen og samtlige skal være i god behold.

Det opplyser en talsmann for Islamic Cultural Center i Oslo til TV 2 Nettavisen. Rundt 300 nordmenn, fordelt på to grupper, er i den hellige byen i forbindelse med markeringen av høytiden Hadjj.

- Vi fikk en telefon fra vår reiseleder i ettermiddag. Han fortalte at gruppene ikke bor på hotellet som kollapset, og at alle skal være i god behold, sier talsmannen.

Motstridende meldinger
Tidligere i ettermiddag sa pressetalskvinnene Anne Lene Dale Sandsten ved Utenriksdepartementet at den ene gruppen på 101 reisende var i god behold. Den andre gruppen var det ved 15-tiden ikke full oversikt over.

UD har ikke satt inn ekstratiltak i forbindelse med ulykken som skjedde da et hotell kollapset i Mekka torsdag.

Rundt en million pilegrimer er samlet i den hellige byen i forbindelse med høytiden Hadjj. Det ventes at minst 2,5 millioner vil ankomme byen i de nærmeste dagene, melder Reuters.

Luften fylt med støv
Ifølge iden statlige fjernsynsstasjonen i Saudi-Arabia er minst 47 mennesker skadd og 18 bekreftet døde.

Vitner har ifølge nyhetsbyrået fortalt hvordan den travle markedsgaten plutselig ble fylt med støv da bygningen kollapset tidlig torsdag ettermiddag.

- Jeg dro ut minst ti døde, sier en lege til Reuters.

Graver med hendene
Mange pilegrimer strømmet til for å hjelpe til i redningsarbeidet. Det arbeides nå med kraner og mange graver nå med hendene i ruinene som ligger like i nærheten av Den Store Moskeen i den islams helligste by.

- Jeg hørte en høy lyd og plutselig blir luften fylt med murstein. Jeg kom meg ut på gaten og fikk dradd ut fire personer fra kaoset, sier Gamal Umran, en egyptisk elektriker som jobbet i bygningen på andre siden av gaten.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken