Gå til sidens hovedinnhold

Alle vil ha Pia

Pia Tjelta (28) har fått en rekke jobbtilbud etter at hun gikk ut av Teaterhøgskolen. - Jeg må ansette vaskehjelp, sier hun og ler.

(SIDE2): Onsdag var det pressekonferanse for filmen «Mars og Venus», der Thorbjørn Harr og Pia Tjelta har hovedrollene som Mathias og Ida. Paret har to barn og en karriere som begynner å gå bra. Dermed får de mindre tid til hverandre. Mathias tror løsningen er å kjøpe båt, men dette er dråpen som får begeret til å flyte over for Ida.

- Det de var fascinert over ved hverandre, snur til å bli det de irriterer seg over, sier regissør Eva Dahr.

Kjenner seg igjen

- Ida er gift med Mathias og rives mellom familieliv og karrieren. Det fører til at de går fra hverandre. Det er en sorgprosess, sier Tjelta til side2.

Hun kjenner seg godt igjen i rollen som Ida, ved det å være ung mor og det å ha slitt.

- Jeg kjenner meg igjen på alle punkter, sier hun.

Filmen blir omtalt som en romantiske samlivskomedie, men det er ikke Harr og Tjelta som er de morsomme, påpeker hun. Det er de andre rundt, mener 28-åringen og viser da til de medvirkende skuespillerne Jon Øigarden, Silje Torp Færavaag, Anders Baasmo Christiansen, Henriette Stensrup og svenske Helena af Sandeberg.

Hektisk sommer

I september skal Tjelta starte med prøver til«Fyrverkerimakarens dotter» på Det Norske Teatret. Men før den tid er det klart for innspillingen av av Lars Daniel Krutzkoff Jacobsens «5 løgner» i midten av juli, der Tjelta spiller postordrebrud. Og om kort tid begynner filmingen av den romantiske samlivskomedien «Mars og Venus».

- Det blir en hektisk sommer, håper jeg ikke har tatt meg vann over hodet, sier Tjelta og legger til at hun er veldig takknemlig for at hun har fått jobb med en gang hun gikk ut av skolen. Det er bare drøye to uker siden Tjelta var ferdig på Teaterhøgskolen.

- Alt går jo, men jeg må ansette vaskehjelp, sier hun og ler.

3 kvinner bak

«Mars og Venus» er blitt omtalt som en film av kvinner og for kvinner. Det er ikke så rart med tanke på at det er en kvinnelig regissør og to kvinnelige produsenter bak den kommende samlivskomedien. Men produsent Silje Hopland Eik er ikke helt enig i omtalelsen.

- Det blir trukket fram, men det er ikke selvvalgt. Vi skal ikke ha kvinner i alle rollene framover, sier hun, og legger til at i «Mars og Venus» er rollen mellom Harr og Tjelta helt likt fordelt.

Hopland Eik mener mange kommer til å kjenne seg igjen i det å få karriere, barn og hus iløpet av kort tid.

- Filmen fascinerte oss. Vi kan le av oss selv i gjenkjennende situasjoner, den er morsom, men alvorlig og trist også.

Sammen med Tanya Nanette Badendyck driver Hopland Eik det nyetablerte produksjonsselskapet Cinenord Spillefilm AS. «Mars og Venus» blir deres andre spillefilm, men først er de aktuelle med «Trigger» som har premiere den 11. august.

- Vi er mildt sagt overarbeidet, det blir ikke noen ferie i sommer. Men det er helt greit og veldig bra, sier Hopland Eik og ler.

Filmen har premiere på Valentinsdagen 14. februar 2007. Budsjettet er satt til 10, 7 millioner kroner.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken