Gå til sidens hovedinnhold

Aller avviser salgsrykter

Mediekonsernet Norsk Aller avviser i et brev til Kulturdepartementet påstandene om at de har planer om å selge seg ned i radiomarkedet.

Fagbladet Kampanjes nettsider har spekulert i om mediekonsernet Norsk Aller har planer om å selge seg ut av Kanal 5. Nå avviser administrerende direktør i Norsk Aller, Ole Sæther, at så er tilfelle. I et brev til Kulturdepartementet skriver han at Norsk Aller ikke har noen planer om å selge seg ut av Kanal 5. Tvert i mot:

- Dersom Kanal 5 får konsesjonen, vil Norsk Aller kjøpe seg opp i Kanal 5 i henhold til avtale med Clear Channel, påpeker han.

Sæther mener uttalelsene i Kampanje er tatt ut av sammenhengen og "plassert inn i en tekst, som åpenbart var vinklet forut for intervjuet", som han skriver i brevet til ekspedisjonssjef Roy Kristiansen i Kulturdepartementet.

Sæther avviser derimot ikke at konsernet kan komme til å selge seg ut av Radio 1 Norge, hvis det kreves ved en eventuell tildeling av P5-konsesjonen til Kanal 5. Dette har Norsk Aller tidligere gitt uttrykk for i konsesjonssøknaden. Norsk Aller vurderer om de skal kjøpe seg opp eller selge seg ut av Radio 1 Norge.

- Jeg vil gjerne få presisere at Norsk Aller har stor tro på Kanal 5s muligheter til å gjøre P5-konsesjonen til en lønnsom investering. Vi ønsker å bidra med vår medie- og radiokompetanse til å gjøre Kanal 5 til en sterk og seriøs medieaktør i Norge, avslutter han i brevet til Kulturdepartementet.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?