(SIDE2): Værrapportene viser at det i løpet av de siste dagene har formelig veltet ned med snø i de østerrikske Alpene. I Bad Gastein, som er et av Alpenes mest populære skisteder, viste de offisielle målingene halvannen meter oppe i fjellet i går.

God start
- Med et så godt underlag som dette allerede så tidlig, tør vi virkelig tro på en kjempebra vinter, sier Peter Johnson, administrerende direktør i STS Alpereiser, til Boarding.no.

Det store snøfallet kommer som bestilt, for i løpet av denne uken er det sesongåpning på de fleste alpinanleggene i Østerrike.

8,5 millioner euro er investert i snøkanoner til denne sesongen, og en rekke nye nedfarter har allerede fått en plattform av kunstsnø. Det ventes at underlaget blir bedre for den kommende skisesongen enn noen gang.

Garanterer snø
STS Alpereiser garanterer at man får stå på ski, men i Gasteinerdalen har det i turoperatørens 32 år lange historie aldri vært snømangel. Heller ikke i den uvanlig snøfattige vinteren i fjor var det alvorlige problemer. I år ser det altså særdeles bra ut og det er ventet mer snø og kaldt vær i dagene fremover.

STS Alpereiser har solgt mer enn 70 prosent av kapasiteten i Norge og det er en økning på 15 prosent fra i fjor. I høysesongen er det bare et fåtall restplasser igjen.

Les også: