Gå til sidens hovedinnhold

Alt en musikkvideo skal inneholde

Hvordan skal man finne den rette miksen av de rette elementene i musikkvideoer? Vi gir deg oversikten, og noen gode eksempler på hvordan det skal gjøres.

(SIDE2:) Ingen kjenner rockemusikk som guttene bak metalprogrammet Pyro på P3, som i kveld skal avslutte sin norgesturné på Hulen i Bergen.

Side2 har fått Pyro-programledere Asbørn Slettemark og Totto Mjelde til å hjelpe oss med å definere hva som skal til i en kul musikkvideo. Duoens musikalske platform er hardrock og metal, noe som gjenspeiles i oversikten av videoelementer. Men så er jo også svulstige metalvideoer creme de la creme innen denne delen av musikklivet.

Her er de syv bud for rockevideoer:

1. Vær kriminell
- Hvordan tror du Ridjan Halimi i Nokas-saken klarte å snike en politidame til sengs og lure hemmelig info ut av hennes rosa leppestiftdekkede munn? Han var kriminell og deilig, selvfølgelig! Sannsynligvis fikk han inspirasjon av Rob Halford og Judas Priest, som i dette rystende klippet raner en bank ved hjelp av gitarer, forklarer Pyro-guttene.

HTML EMBED

2. Sett fyr på ting, la ting eksplodere
- Ting skal eksplodere i gode rockevideoer, det er en av tingene singer-songwritere aldri har fått med seg. Slutt med skjeggete gråting og selvmedlidenhet, og kjør fyrverkeri og pyro. Det er ikke vanskeligere, sier Asbjørn og Totto, og foreslår «Cochise» av Audioslave som pensum:

HTML EMBED

3. Oppfør deg som en cowboy
- Ikke vær redd for å bli stemplet som «Brokeback Mountain»-statist. Å være cowboy er brutalt sexy uansett hvilken vei man svinger. Pyro er «down with the brown», og spesielt John Sykes i Blue Murder når han etter ca 1.03 i denne videoen strigler hesten i bar overkropp, sier Slettemark og Mjelde.

HTML EMBED

4. Bruk video av deg selv i sakte film
- Det er viktig at fansen ser hvor sliten du er når du drar på turné. Det er tross alt knallhardt å leve i en snøstorm av villige kvinner, dyre hotellrom og Jack Daniels, og samtidig ta imot publikums hyllest hver dag. Da må du svette i sakte film, slik man var spesielt gode på på 80-tallet. Denne snutten er et veldig deilig syn, introen er kunst på et nivå norske filmregissører alltid vil strebe etter, mener Pyro-panelet. Nyt Mötley Crües «Home Sweet Home»:

HTML EMBED

5. Sett damer i bur
- Dette er kanskje det viktigste av alt. Pyro feirer 8. mars og alt sånt, men av og til er det vanskelig å stoppe trangen til å sette damer i bur. Man må gjerne kle dem opp i huleboer-miniskjørt også, det hjelper på den gode, varme følelsen. Meget sexet, dette, sier Asbjørn og Totto. Bare sjekk denne sleazeballen av en Mötley Crüe-video:

HTML EMBED

6. Stjel datteren i huset, vis fingeren
- Når kjipe foreldre nekter deg å date datteren, tar du bare motorsykkelen din og moser gjennom stueveggen. Så stjeler du henne, og viser finger'n til kamera. Og tror du Sondre Lerche ville ofret seg i den elektriske stolen i en musikkvideo? Sjekk Motorheads «Killed By Death».

HTML EMBED

7. Gjør opprør på gutterommet
- Man blir ikke mann før man har gjort opprør mot faren sin. Slik lærte vi det av selveste Mr Sick Motherfucker, Dee Snider, sier Asbjørn Slettemark og Totto Mjelde, og peker til Twisted Sisters «We’re Not Gonna Take It».

HTML EMBED
Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller