Gå til sidens hovedinnhold

Alugigant vil selge

Verdens største produsent av primæraluminium vurderer salg av flere foredlingsdivisjoner.

Det går frem av en pressemelding fra den amerikanske aluminiumsgiganten Alco onsdag ettermiddag. Der går det frem at konsernet vil vurdere strategiske alternativer for et salg av Packaging og konsumentproduktsegmentet.

NA24 - din næringslivsavis

Disse virksomhetene omsatte i fjor for 3,2 milliarder dollar og viste et overskudd etter skatt i fjor på 95 millioner dollar. Virksomheten utgjorde slik sett 10 prosent av konsernets inntekter og 3 prosent av resultatet i 2006.

Dobling
Konsernsjef Alain Belda i Alcoa konstaterer i pressemeldingen at virksomheten er i bedring og viser en dobling i inntjening i første kvartal sammenlignet med samme periode i 2006.

- Imidlertid er tiden nå riktig for oss for å sjekke om disse virksomhetene kan gi mer verdi på egen hånd eller som del av et annet selskap, sier Belda.

Virksomhetene som nå vil bli utredet for et mulig salg er divisjonene Flexible packaging, Closure Systsmes International, Consumer Products og Reynolds Fodd Packaging. Totalt omfatter disse virksomhetene 10.000 ansatte i 22 land.

Avsluttes i år
Samtidig sier Alcoa at de også vil se på strategiske alternativer for konsernets elektriske og elektroniske løsninger, samt selskapets støpevirksomhet rettet mot bilbransjen.

Disse virksomheten omsatte i fjor for 1,6 milliarder dollar og gikk med marginale overskudd.

Alcoa forventer at prosessen vil bli avsluttet i løpet av året, men lover ikke at det skal resultere i avhendelser eller utløsning av økte verdier for aksjonærene.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?