Gå til sidens hovedinnhold

15-åring med rørende sang til dement bestemor

«Vær så snill, si du husker meg» synger Harry til sin demente bestemor

(SIDE2): Harry Gardner (15) skrev hyllesten etter at bestemoren hans ikke husket ham.

Låta han har skrevet har han kalt Not Alone - Song for Alzheimer's og den har allerede blitt en YouTube-hit med over 155 000 visninger.

Kjente ham ikke igjen på besøk

Den talentfulle gutten er fra Chelmsford i Essex, utenfor London, og har rørt mange hjerter med sin følelsesladete låt om bestemoren.

Han både synger og spiller piano og balladen skrev han etter at bestemoren Maureen (76) ikke gjenkjente ham ved forrige familiesamling, skriver Daily Mail.

Vanlige symptomer ved Alzheimers sykdom er gradvis tap av minnet, problemer med å resonnere eller bedømme, desorientering, læreproblemer, tap av språklige evner og nedsatt evne til å gjennomføre daglige rutiner, ifølge forskning.no.

Etter at han hadde skrevet sangen postet han en video på YouTube der han spiller piano og synger.

Sangen handler om smerten man føler ved å miste noen man er glad i til den ødeleggende sykdommen.

I Norge antas det at nærmere 80.000 personer har demens, som er en samlebetegnelse for alle demenssykdommer, blant annet Alzheimers sykdom.

- En måte å håndtere sorgen

Da 15-åringen ble intervjuet av ITV news fortalte han hva som inspirerte ham til å skrive låta.

- Jeg hadde ikke sett bestemor på noen uker og dro for å besøke henne og hun kjente meg ikke igjen. Det var første gang hun ikke kjente meg igjen og det var et slag i magen. Sangen er min måte å håndtere sorgen.

Kommentarer til denne saken