(SIDE2): Amal Alamuddin vakte oppsikt da hun giftet seg med George Clooney.

- Ekteskapet føles fordømt bra! sa George Clooney da han ga et intervju til People og Hello Magazine som trykket bryllupsbildene.

Hele verden fulgte nøye med da hollywoodstjerner og familie fartet frem og tilbake i båter langs Venexias kanaler, og Clooney og Alamuddin giftet seg ikke bare en, men faktisk hele to ganger.

I det hele tatt vakte det oppsikt at Alamuddin klarte å få gifteringen på Clooneys finger. Skuespilleren har vært åpen om sin motvilje til å binde seg igjen etter et fallert ekteskap på 1990-tallet.

Men noe var nok i gjære da George Clooney trakk fra FNs fredsarbeid uten at verden der og da satte de to sakene i sammenheng.

Fru Clooney

Amal Alamuddin eller Clooney, som hun faktisk nå heter, er ingen småfisk i den store dammen. Hun er en av de virkelig store.

Såpass stort kvinnelig forbilde er hun at det ble murret da det ble kjent at hun hadde skiftet sitt etternavn fra Alamuddin til Clooney. Det er imidlertid lite sannsynlig at du vil finne de på samme arena på en stund.

I så fall vil nok han være hennes følge, og ikke omvendt.

Jobber for barns velferd i krigssoner

Menneskerettighetsadvokaten som forsvarte Julian Assange har tydeligvis ikke tid til en lang bryllupsferie.

Hun er også i front for kampen om å bedre forhold for barn som ofte bli utsatt for seksuell vold i krigsområder og jobber nært med FN på dette punktet.

Side2 listet henne nylig opp som en av 6 kvinner vi beundrer. Og hennes merittliste er oppsiktsvekkende.

Amal må forvente seg en litt annen oppmerksomhet etter at hun giftet seg med Clooney. Hun er blitt enda mer attraktiv for pressen, men ser ut til å bruke det til sin fordel.

Det har neppe vært så mye blest rundt en gammel museumkrangel på lenge.

For tiden mekler hun nemlig mellom Hellas og Storbritannia for å hjemføre The Elgin Marbles. Samlingen av skulpturer, inskripsjoner og arkitektur fra det antikke Hellas har siden Lord Elgin hugget dem ut og pakket dem sammen, stått i British Museum.

Men grekerne vil ha dem tilbake, og har engasjert Amal Clooney til å føre saken for seg.

Saken er et betent tema mellom den greske og britiske regjeringen og har vært det i en årrekke.

- Den greske regjeringen har god grunn til å spørre om å få gjenstandene tilbake. Urettferdigheten har vart for lenge, sa Amal Clooney ifølge The Independent.