Gå til sidens hovedinnhold

Oppretter nye Amanda-priser

Årets Amanda-utdeling vil bestå av langt flere priser, men showet blir delt i to.

(SIDE2:) I år vil Amanda-utdelingen dele ut pris til beste mannlige og kvinnelige birolle.

Både bransje og galla
Samtidig føyer de til en rekke fagpriser, deriblant lyddesign, musikk, klipp, scenografi og foto. Filmbransjen har i flere år ment at de forskjellige fagene innen filmskaping skal trekkes frem i lyset.

- Vi samler enda større del av bransjen enn vi har gjort før på denne måten. Vi imøtekommer både ønsket om flere fagpriser, og gjør Amanda til en mer samlende fest for filmbransjen. Samtidig beholder vi muligheten til å dele festen med det store publikum, sier festivalsjef Gunnar Johan Løvik til Side2.

Men TV 2, som nå sender Amanda-showet, skal ikke gi ut 19 priser i alt. Utdelingen blir derfor delt opp med en utdeling i og utenfor TV.

- God erfaringer
For to år siden, da NRK trakk seg fra Amanda-samarbeidet, ble det mye debatt om Amanda-prisen. Blant annet mente flere i filmbransjen at Amanda premierte for gamle filmer.

- Publikum vil ikke merke mye til utivdelsen fordi showet vil bli det samme, men prisene vil bli klippet inn. Det virker som alle er godt fornøyd med den løsningen. Vi har jo god erfaring med denne delingen både fra Gullruten og Spellemannprisen, sier Løvik.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene