Gå til sidens hovedinnhold

Ambivalent på Wall Street

En sterk innspurt reddet dagen. Resesjonsuroen rår imidlertid fremdeles.

De globale nedturene inntok mandag den amerikanske børsen etter helgens feiring av frigjøringsdagen. Likevel krabbet markedet oppover etter formiddagens dupp, og endte svakt positivt da handelen stengte.

På oppløpssiden ble investorene båret frem av oppløftende ISM tall. Stemningen i målområdet tok imidlertid ikke helt av.

NA24 - din næringslivsavis

Den brede S&P 500 steg 0,26 prosent til 898,72 poeng, mens industriindeksen Dow Jones endte opp 0,53 prosent til 8.324,87 poeng. Teknologibaserte Nasdaq falt derimot 0,51 prosent til 1.787,40 poeng.

Årsaken til den negative stemningen er bekymringer for at bedringen av den globale økonomien vil ta lengre tid vil ta lenger tid enn ventet. Dette er med på å sende oljeprisene lavere og både olje - og finansaksjer i negativt terreng.

Både Exxon Mobil og Chevron-aksjene falt i det oljeprisene har nådd det laveste nivået på fem uker. I dag ble den laveste intradag-notering siden 28.mai notert. August-kontrakten på råolje ble mandag kveld omsatt for omsatt for 64,10 dollar fatet på råvarebørsen i New York, etter å ha ligget omkring 70 dollar i lengre tid.

- Bear-markedet har kontroll på kort sikt. Vi har en tilbakegang fordi mange nå begynner å tro at det vil ta lengre tid før økonomien bedrer seg, sier seniorforvalter Tom Wirth ved Chemung Canal Trust Co. i New York til nyhetsbyrået Bloomberg.

Bedre enn ventet
Et positivt tegn kom frem til investorene mandag. Aktivitetsindeksen ISM økte i juni til 47 poeng fra 44 poeng i mai. Det viser tall fra Institute of Supply Management. Økonomene hadde på forhånd ventet at indeksen ville havne på 46 poeng, viser estimater innhentet av Bloomberg.

En måling på under 50 viser at innkjøpssjefene som deltar i undersøkelsen venter en økonomisk nedgang i tiden fremover, mens en måling på over 50 viser at forventningene tilsier en vekst.

Resultatsesongen
Samtidig er resultatsesongen på vei inn. I USA sparkes denne i gang av Alcoa, som legger frem sitt resultat 8.juli.

Ifølge Bloomberg venter analytikerne at overskuddet hos S&P 500-selskapene vil falle med 34 prosent i snitt i andre kvartal.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente

Kommentarer til denne saken