Gå til sidens hovedinnhold

Amerikansk eierjakt strandet

Amerikansk forsikringsgigant vil ikke kjøpe det norske forsikringsselskapet Nemi

Oppkjøpet av Nemi havarerte lillejulaften.

NA24 - din næringslivsavis


Strandet
Den amerikanske forsikringsgiganten W.R. Berkley Corporation, som er registrert på New York Stock Exchange ønsket å kjøpe det islandskeide, men norskbaserte forsikringsselskapet Nemi.

Les mer: Amerikaner sluker islending

- Forhandlingene mellom W.R. Berkley og TM, for salg av Nemi, havarerte 23. desember 2008, skriver det norske forsikringsselskapet Nemi i en melding.

Bakgrunnen er at de ikke klarte å bli enige.

- Partene klarte ikke komme til enighet i en struktur for en endelig avtale, skriver Nemi i meldingen, og legger til at selskapet beklager situasjonen. Det avventer videre steg i en eventuell ny salgsprosessen til andre interessenter.

Mye arbeid
Begge parter har lagt ned betydelig mengder arbeid for å lose den potensielle avtalen i havn.

- Vi har vært på jakt etter nye eiere en periode, og er veldig glad for at dette er på plass, sa konsernsjef Ivar Williksen i forsikringsselskapet Nemi til NA24 i november.

De islandske eierne Tryggingamiðstöðin jobber angivelig videre med å selge det norskbaserte selskapet. Salget kommer som en konsekvens av den finansielle kollapsen på Island.

- Ingen katastrofe
Konsernsjef Ivar S. Williksen i Nemi vil helst ikke kommentere saken.

- Dette er ingen katastrofe for oss, men vi konstaterer at det i øyeblikket er brudd i forhandlingene mellom partene, sier han, og legger til at det finnes mange andre muligheter for salg av selskapet.

- Finnes det noen muligheter at salget kan komme i stand likevel med Berkley?

- Det vil jeg ikke spekulerer i nå, sier han.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken