Gå til sidens hovedinnhold

Dette må du gjøre i Amsterdam

Opplev fotballen og alt det andre den nederlandske hovedstaden har å by på.

Nederland er med rette kalt et land fullt av nyanser og kontraster og det samme kan sies om landets hovedstad Amsterdam. Her vandrer bohemer side om side med høykonservative besteborgere. Det er få byer vi har så store glede av å besøke som Amsterdam.

Last ned PDF-guide om Amsterdam her.

Ved siden av Red Light District er for mange Amsterdam kanskje mest kjent for sitt liberale syn på narkotika. Byen har mer enn 700 coffe shops hvor man i alle fall tidligere kunne kjøpe en joint over disk. Nå har nye regler trådd i kraft hvor coffeshopene må velge mellom salg av tobakk eller cannabis, og det fortsatt usikkert hva de fleste velger.

Men byen har en atmosfære som er helt spesiell og det er et faktum at byen passer alle typer mennesker og gjerne kan besøkes året rundt. En fordel er dessuten at det er få byer utenfor Skandinavia som har så bra tilslutning med fly fra Norge som Amsterdam, noe vi ikke minst kan takk KLM for, som har avganger fra en rekke flyplasser i Norge.

Last ned PDF-guide om Amsterdam her.

Dette må du få med deg
Ta en tur på en av byens mange kanaler. Amsterdams viktigste kanaler er Prinsengracht, Herengracht, Keizersgracht og Singel.

Besøk plassen Rembrandtplein. Ja, vi er klar over at dette er en turistfelle, men akk så hyggelig. Her er puber, kneiper, barer, restauranter og hoteller hvor du kan overnatte. Nærområdet har plenty med nattklubber, suvenirsjapper og eksklusive diamantbutikker.

Hva kan du om Amsterdam? Ta quizen fra Reiseplaneten her.

Red Light District er stedet ingen skal se, men som alle allikevel besøker. Området har blitt svært så trygt, og er man her før kvelden kommer for fullt så slipper dere hordene av beduggede unge mannfolk. Det virkelige Red Light District ligger ved Sentralbanestasjonen (Centraal Station) og Nieuwenmarkt.

Albert Cuyp marked
Amsterdam er synonymt med markeder og det mest kjente er Albert Cuyp market som med sine mer enn 300 salgsboder tilbyr det meste. Albert Cuyp ligger i et område som heter Pijp og som man enkelt kommer til ved å ta trikken fra Sentralbanestasjonen. Det du ikke finner på markedet finner du sikkert i en av de mange koselige butikkene i nærområdet.

Skal du bare besøke et kunstmuseum dette året så er det Rijksmuseum. Dette er et av verdens mest kjente museer og har en enorm mengde med kunstmalerier. Mest kjent er kanskje Rembrandts Nattverden.

Anne Franks hus er en av de mest besøkte severdighetene i Amsterdam og byr på nyttige tankevekkende opplevelser for både små og store. Anne Frank var en tysk-jødisk jente som gjemte seg for nazistene i Amsterdam under den andre verdenskrigen. Hun døde av tyfus i 1945, men dagboken hennes lever videre med sin kraftfulle historie.

Ta en middag i Café og Restaurant Amsterdam, som ligger på hjørnet av Van Hallstraat og Haarlemmerweg, på Watertorenplein 6. Restauranten ligger inne i en omgjort industrihall og er kjent for sin helt spesielle atmosfære og gode mat! Obs! Selv om restauranten er stor, så reserver bord på forhånd!

Hent inspirasjon til ferien i Nettavisens reisemagasin.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken