Gå til sidens hovedinnhold

Amy får større rettssal

Narkorettssaken mot Amy Winehouse flyttes til en større rettssal, men fortsatt er det et stykke igjen til Oslo Spektrum.

(iBergen.no) Det lå an til å bli sild-i-tønne-tilstander når Amy Winehouse møter i Bergen tinghus fredag, siktet for hasjbruk på Hotell Norge 18. oktober.

Flyttes til annen sal
For til tross for at superstjernen etter alle solemerker ville trekke enorme mengder pressefolk og andre skuelystne til tinghuset, hadde Gulating lagmannsrett booket en ørliten rettssal til Winehouse, ektemannen Blake Fielder-Civil og frisøren hennes.

Men etter at media har omtalt den noe uambisiøse bookingen av rettssal 1C, har lagmannsretten snudd på flisa. Nå vil rettssaken flyttes til en «ekstern sal», fordi lagmannsrettens største sal i 2A er opptatt fredag.

- Vi har fått låne en sal som tilhører Bergen tingrett. Saken ble rutinemessig lagt til 1C fordi det i utgangspunktet er en liten sak, sånn rent prosessuelt. Men vi ser jo at det kan bli en del medieinteresse omkring saken, og vi har da vurdert det slik at en større sal var å foretrekke, sier avdelingsleder for lagmannsretten, Martin Tenold til iBergen.no.

Plass til 30
Saken vil nå gå i 3F, som har kapasitet til 30 tilhørere. Dersom det skulle komme ennå flere tilskuere, risikerer disse å bli henvist til gangen.

- Vi kan ikke ta imot 100 tilhørere. Det har vi ikke plass til.

De ventede ville tilstandene har også fått ledelsen ved tinghuset til å vurdere sikkerheten rundt den berømte sangeren.

Politibeskyttelse
- Vi vil iverksette noen tiltak for egen del, slik som vakthold og rettledningstjeneste. Men vi vil også vurdere om å be politiet om hjelp. Det ville være helt naturlig, siden de tross alt er spesialister på dette området, sier Tenold.

Saken kan imidlertid også bli utsatt, melder Bergensavisen. Amys Kjære ektemann, Blake Fielder-Civil, sitter nemlig i fengsel.

- Alternativet er at saken hans blir utsatt til han slippes fri, sier aktor Rudolf Christoffersen til BA.

Om ikke det er nok så er den britiske artisten nominert til flere priser på NME Music Awards i London torsdag kveld, nok en grunn som gjør det uvisst om verdensstjeren kommer til Bergen.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka