Gå til sidens hovedinnhold

Amy må til Bergen

Nå er det ingen bønn. Amy Winehouse må stille til rettssaken i Bergen.

(iBergen.no) - Jeg har fått tilbakemelding fra engelsk politi om at hun ble stevnet i romjulen. Da er både hun og ektemannen lovlig stevnet og vi legger til grunn at de vil møte i Gulating lagmannsrett 12. januar, sier aktor i saken, Rudolf Christoffersen til iBergen.no.

For en måned siden var det høyst usikkert om rettssaken mot Amy Winehouse, ektemannen Blake Fielder-Civil og frisøren hennes ville gå som planlagt i Gulating lagmannsrett.

Trioen var da ennå ikke blitt lovlig stevnet til rettssaken da det engelske politiet hadde problemer med å spore opp skandaledronningen.

Utsatt i februar
Saken hadde da allerede blitt utsatt én gang, etter at Fielder-Civil i februar fikk godkjent lovlig forfall ettersom han satt i varetekt i hjemlandet.

Det var mye som tydet på at det ville bli en reprise på utsettelsen, helt fram til for noen dager siden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fortsatt har ikke politiet i Bergen fått tilbakemelding om frisøren har mottatt stevningen, men Christoffersen tror likevel at saken vil gå sin gang.

- De som er lovlig stevnet skal møte, sier han.

Narkobot
Nylig kom Fielder-Civil ut fra fengsel etter å ha sonet en voldsdom. Dømmes de i Gulating lagmannsrett blir det ingen fengselsstraff denne gangen.

- De må betale en bot på rundt 3000 kroner for bruk og besittelse av narkotika, forklarer politiadvokaten.

Ekteparet og frisøren ble tatt med sju gram marihuana inne på et rom Hotell Norge, dagen før Amy skulle holde konsert i Bergen. De tre ble tatt med til Bergen politistasjon, hvor de vedtok foreleggene.

I ettertid angret de seg og anket boten til lagmannsretten, angivelig fordi det ville skape problemer for innreise til USA i framtiden. Winehouse har hevdet at hun ikke visste konsekvensene av hva hun gjorde da hun signerte forelegget.

Skandalene i kø
Den prisbelønte og kritikerroste sangerinnen er etter hvert blitt mer kjent for sitt narkotikamisbruk og mange skandaler framfor sangen.

Flere av hennes konserter er blitt avlyst som følge av misbruket, blant annet på Øya-festivalen i 2007. Artisten har flere ganger vært på avrusningsklinikk for å få bukt med rusproblemet, men uten å lykkes. Hun skal også ha overlevd flere overdoser med heroin.

Avruset?
Nylig sto hennes tidligere personlige assistent Alex Haines fram i News of the World og fortalte at hun røykte crack til frokost. Han brøt samarbeidet med Winehouse i mai 2007.

Amy Winehouse ble sist sett på juleferie med familien i Karibien. Friskere enn på lenge så det ut til at et opphold på en avrusningsklinikk kan ha gjort nytten.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Dette må du vite om årets Formel 1-sesong

Kommentarer til denne saken