Gå til sidens hovedinnhold

- Døde ikke av dop

Men Amy Winehouses dødsårsak ennå ikke avklart.

(SIDE2): Da den britiske sangerinnen Amy Winehouse døde i slutten av juli, gikk spekulasjonene om en overdose høyt. Blant annet sto en dopdealer fram og sa han natten før Amys død, hadde solgt henne crack og heroin til en verdi av 10.000 kroner.

Takker
Nå er obduksjonsrapporten lagt fram, og den viser at hun ikke hadde inntatt narkotiske stoffer forut for dødsfallet.

- Resultatet viser at hun hadde alkohol i blodet, men det er ikke mulig å avgjøre ennå om det hadde noe med dødsfallet å gjøre, sier en talsperson for familien til dailymail.co.uk.

- Familien ønsker å takke politiet og rettsmedisineren for deres nøyaktige etterforskning og for å ha holdt dem informert fortløpende.

Endelig svar er ventet i oktober.

Ryktene om alkohol- og dopproblemer rundt den trøblete sangfuglen begynte igjen å svirre i sommer, da deler av Amys europaturné ble avlyst etter skandaleopptredenen i Serbia i juni. Sangerinnen klarte ikke å synge sine egne sanger og holdt seg knapt oppreist, og hun ble til slutt buet av scenen. Episoden førte til at managementet hennes sendte henne hjem til England.

- Fått nok
Ifølge Winehouses far, Mitch, hadde sangerinne klart å bli dopfri for tre år siden, og holdt også på å slutte å drikke alkohol.

- Hun jobbet hardt med å takle drikkingen sin og hadde vært tre uker avholds. Hun sa «Pappa, jeg har fått nok av drikkingen. Jeg holder ikke ut å se deg eller familien i ansiktet lenger.

Han har siden datterens død arbeidet med å få opprettet en veldedig stiftelse i Amy Winehouses navn.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Kommentarer til denne saken