Gå til sidens hovedinnhold

Døde så altfor tidlig

Artisten er bare en av flere kjente musikere som døde kun 27 år gammel.

(SIDE2): Sangerens tragiske død setter henne i i en panteon av kjente musikkstjerner som alle har dødd på samme alder, skriver DailyMail.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

«27-klubben»
Nirvana-frontmann Kurt Cobain, Janis Joplin og Jim Morrison er blant de artistene som døde i en alder av 27 år. Dødsårsaken til de musikalske talentene varierer med overdoser, selvmord og alkoholmisbruk.

Nå er det altså Amy Winehouse som er den siste i «27-klubben», skriver den britiske avisen.

Sangstjernen ble funnet død i sitt eget hjem lørdag ettermiddag. Dødsårsaken er foreløpig ukjent.

Jim Morrison
Jim Morrison var var vokalist og låtskriver i det amerikanske rockebandet The Doors. Morrison ble funnet død natten til 3. juli 1971 i en leilighet i Paris og han ble funnet død i badekaret av kjæresten Pamela Curson. Det var i ettertid vært en del spekulasjoner omkring omstendighetene rundt hans død, men den offisielle dødsårsaken ble fastslått til hjerteinfarkt.

Kurt Cobain
Cobain dannet Nirvana i 1987 sammen med kameraten Krist Novoselic. I 1991 markerte Nirvanas sang «Smells Like Teen Spirit» et dramatisk skifte i populærmusikken.

Artisten skal ha slitt med selvmordstanker de siste årene, og han ble funnet død i 1994.

Jimi Hendrix
Den amerikanske låtskriveren og gitaristen regnes som en av de største stilskaperne og inspirasjonskildene i rockens historie. Jimi Hendrix ble funnet død i 1970. Det er uklart hva han døde av. Det ble det ikke funnet spor av heroin eller sprøytemerker på ham etter hans død.

Janis Joplin
Den amerikanske rockeartisten regnes ofte som en av rockehistoriens største legender på lik linje med Jimi Hendrix. Hennes hese og særegne vokal var elsket og hatet verden over. Janis Joplin døde 27 år gammel i 1970. Obduksjonen viste at hun døde av en overdose heroin.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Brian Jones
Den engelske musikeren er best kjent som gitarist i The Rolling Stones. Brian Jones var en begavet musiker som kunne spille femten instrumenter, men på grunn av store rusproblemer ble han gradvis utstøtt fra bandet han var med på å starte.

Han ble funnet død i svømmebassenget sitt 3. juli 1969. Rettsmedisinernes offisielle rapport konkluderte med at han hadde druknet ved et uhell, muligens som følge av et astmaanfall, men det det foreligger teorier om at han ble drept fordi den rettsmedisinske rapporten er ganske utydelig.